Ексочільниця руху “Чесно” Ірина Федорів стала співзасновницею ГО “Голка”

Дата: 22 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Активістки – журналістка Ірина Федорів і журналістка та комунікаційниця Маргарита Ситник – оголосили про запуск сайту нової громадської ініціативи “Голка”.

Про це повідомила співзасновниця і лідерка ініціативи, ексголовредка Руху “Чесно” Ірина Федорів на своїй сторінці у фейсбуку.

Джерело: сайт ГО “Голка”

У своєму дописі Федорів розповіла історію створення “Голки”. За її словами, вона набрала Ситник і спитала, чи працюватимуть вони разом. Та відповіла, що так (далі цитата з публікації Федорів у фейсбуку. – Ред.).

“Так а що зараз робимо?”

Та нехитре діло:

– треба зшити здорових громадян з різних секторів для оборони цінностей і брати участь у напрацюванні політик;

– лікувати ті політики, які можна ще вилікувати, і тих політиків, яких можна ще вилікувати;

– колоти і стібати нещадно за корупцію та неефективне управління, це в радість нам всі 20 років у професії;

– і зробити так, щоб усі ціннісні підсіли на те, що ми робимо, і допомагали, бо ми будемо це робити круто і отримувати від цього гори дофаміну і задоволення”.

Логотип ГО – це поєднання голки, нитки та меча. Про історію створення символіки й заснування ініціативи можна детально прочитати на сайті “Голки”.

Запуск сайту, фейсбук-сторінки й телеграм-каналу ГО активістки приурочили до Дня Соборності України.

Федорів зазначила, що ініціатива є відкритою для всіх, хто поділяє цінності, які та захищає.

“Ми не закритий клуб і цим відрізнятимемося. Ми готові ділитися всією магією, якою володіємо, готові допомагати всім у ціннісних боях – не лише активістам, будь-якому ціннісному представнику з будь-якого сектору я гарантую сильне плече в захисті інституційності й незалежності гілок влади і цінностей, які для нас важливі. Але вам теж доведеться щось робити”, – написала Федорів.

У вересні 2023 року головна редакторка сайту Руху “Чесно” і Рух "Чесно" – громадська організація з експертизою у сферах парламенту і місцевого самоврядування, політичних фінансів та виборів. Ірина Федорів заявила, що покидає організацію.

До того, як прийти до команди “Чесно”, вона очолювала інформаційно-аналітичний відділ новинної служби каналу СТБ – з 2005 року. Тоді ж на волонтерських засадах очолювала сайт “Громада Приірпіння”, де висвітлювали життя селищ Ірпінь та Коцюбинське на Київщині.

Згодом її обрали депутаткою селищної ради.

Із 2015 року активістка долучилася до Руху “Чесно”, де працювала головною редакторкою сайту організації.

Із 2010 року й донині веде блог на “Українській правді” на гострі актуальні теми.

Співзасновниця “Голки” Маргарити Ситник працювала спецкором 1+1 та Ukraine Today (2015–2018), після звільнення стала фрилансеркою в Польщі для 5 каналу та каналу “Україна”.

Із січня 2022-го до початку повномасштабного вторгнення Росія активістка вела роботу як піар-менеджерка проєкту об’єднання українських громад за кордоном “Україна там, де українці”.

З вересня 2022-го – піар-менеджерка та речниця міграційної платформи EWL у Польщі.

З лютого 2022 року веде новини на Radio Gdańsk.

У “Голці” її позиціюють як очільницю проєктів міжнародного співробітництва.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter