Суд дав рік умовно військовому, який закликав розстріляти депутатів Верховної Ради

Дата: 30 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Дубровицький районний суд Рівненської області визнав військовослужбовця Збройних сил України винним у публічних закликах до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та призначив один рік позбавлення волі умовно, звільнивши від відбуття покарання на такий самий строк.

Увагу на вирок звернув “Судовий репортер”. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Armyinform

У липні 2022 року, як з’ясували слідчі, військовий був незадоволений втратами, що зазнавали збройні сили, тож записав емоційний відеоролик. У ньому він закликав розстріляти всіх 450 депутатів Верховної Ради.

Ролик чоловік надіслав знайомому активісту, який адмініструє групи в соцмережах. Останній нібито не подивився відео, не знав про умисел товариша і поширив його на власній сторінці в тіктоку. Невдовзі ролик почали ширити в інших соцмережах, а військовий попросив товариша видалити публікацію. 

На суді чоловік сказав, що шкодує про вчинене, просив не позбавляти його волі й врахувати, що він має на утриманні двох малолітніх дітей пʼяти та семи років.

Нагадаємо, що військового засудили до п’яти років за відмову форсувати Дніпро, але він каже, що не міг це зробити через контузію. 

Ухвалювати такі вироки стало можливим після того, як президент Володимир Зеленський, попри критику тисяч українців, посилив відповідальність військових за невиконання наказу. Відтоді суд не зможе призначати м’якше покарання, ніж визначене санкцією статті. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter