Журнал Vogue присвятив травневий випуск людям з інвалідністю

Дата: 21 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Вперше в історії Vogue героями британського журналу стали люди з інвалідністю. Для травневого випуску Vogue створив одразу п’ять обкладинок, героїнями яких є письменниця та активістка Шинейд Берк, акторка Сельма Блер, перекладачка жестової мови Джастіна Майлз і моделі Аарон Роуз Філіп та Еллі Голдштейн.

Про це Vogue повідомив в інстаграмі. 

Фото: Vogue

Травневий номер присвячений 19 діячам та діячкам з інвалідністю, що працюють у галузях моди, спорту, мистецтва та займаються громадською діяльністю. Всі вони прагнуть створити більш інклюзивне середовище і зробити кращі умови для людей з інвалідністю. Повністю прочитати їхні історії можна тут

“Близько 16 мільйонів людей у ​​Великій Британії мають інвалідність, мільйони людей з інвалідністю, видимих чи непомітних, живуть поряд із нами. Настав час, щоб ми усвідомили, ким ми є як суспільство, і щоб мода побудувала кращу, доступнішу та інклюзивнішу індустрію”, – написав у своїй колонці головний редактор Едвард Еннінфул.

Також він додав, що робота над цим випуском наштовхнула журнал на роздуми щодо розвʼязання власних проблем з доступністю. Так, Vogue працюватиме над наявністю ліфтів та пандусів у їхніх фотостудіях у Лондоні, а також покращить і розширить аудіо- та відеофункції у своїх соцмережах та на сайті, аби вони стали зручнішими для людей з порушеннями зору або слуху. 

Під час підготовки випуску журнал співпрацював з Королівським національним інститутом для незрячих Великобританії задля підготовки версії, надрукованої шрифтом Брайля, яка буде доступна з 5 травня.

Нагадаємо, що влітку рекламна кампанія, розпочата урядом Іспанії, спричинила скандал через скарги моделей на те, що їхні фото використали без дозволу. А зображення однієї з моделей відредагували: замість протеза у фотошопі їй “домалювали” ногу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter