Засновника Всесвітнього економічного форуму Клауса Шваба звинувачують у мізогінії та расизмі

Дата: 02 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Співробітники Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) звинуватили його засновника, Клауса Шваба, і керівництво в сексуальних домаганнях, а також дискримінації жінок і темношкірих людей.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Клаус Шваб. Фото: Markus Schreiber

Ці звинувачення суперечать офіційним рекомендаціям форуму, який неодноразово закликав до гендерного паритету і випускає щорічний звіт про гендерну рівність під назвою Global Gender Gap Report.

Працівники ВЕФ стверджують, що під керівництвом Клауса Шваба у форумі панувала “атмосфера ворожості до жінок і темношкірих людей”. Щонайменше шістьох співробітників звільнили, а також декілька зіткнулися з перешкодами в карʼєрі через вагітність або повернення з декретної відпустки. Півсотні жінок повідомили про сексуальні домагання з боку топменеджерів, деякі з яких досі працюють на форумі.

Співробітниці також скаржилися на тиск щодо їхнього зовнішнього вигляду, зазначаючи, що колеги часто робили зауваження щодо їхнього одягу.

“Було дуже багато тиску, щоб бути гарною й носити облягаючі сукні. Ніколи в моїй карʼєрі я не стикалася з тим, щоб зовнішній вигляд був такою важливою темою”, – сказала жінка, яка працювала в організації у 2010-х роках.

Крім того, два нещодавні інциденти викликали внутрішні скарги через вживання расистських висловлювань щодо темношкірих працівників. Співробітники заявили про дискримінацію в прийомі на роботу, запрошеннях на щорічний захід у Давосі й расистські коментарі від керівництва.

Зі свого боку ВЕФ заявив, що стаття нібито “неправильно характеризує організацію, культуру й колег, включно з засновником”. В організації також заперечили звинувачення, заявивши, що вони мають нульову толерантність до переслідувань чи дискримінації й належним чином реагують на будь-які отримані скарги.

Нагадаємо, що у квітні цього року американка Мелісса Вівер розповіла, що її не взяли на роботу, бо вона прийшла на співбесіду без макіяжу. Жінка поділилася історією у тіктоці, і її відео зібрало вже майже 700 тисяч переглядів.

Жінці відмовили у роботі і це стало для неї несподіванкою. Тому вона написала лист компанії з проханням пояснити таке рішення.

У відповідь на це рекрутерка компанії написала, що Вівер ідеально відповідала вимогам вакансії, однак її “збентежило”, що кандидатка на посаду нібито “не доклала достатньо зусиль” до своєї зовнішності, “враховуючи рівень ролі”, на яку претендувала.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter