Заочно на 11 років до в’язниці відправили одеситку Юлію Вітязєву, яка працює пропагандисткою у Росії

Дата: 30 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Галицький районний суд Львова визнав винною у колабораціонізмі та виправдовуванні й запереченні російської збройної агресії проти України одну з російських пропагандисток. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Імені засудженої не називають, але навіть на фото з прихованим обличчям нескладно упізнати Юлію Лозанову, більш відому під псевдонімом Вітязєва

Пропагандистка послідовно виправдовує російську агресію щодо українців вже щонайменше 10 років. Вона називає Україну “країною-терористом” та транслює інші пропагандистські штампи, закликаючи вбивати українців під виглядом “денацифікації”.

Вітязєва у 2020-му стала співзасновницею в окупованому Криму компанії News Front, що займається пропагандою. Також вона активно виступає в іншого відомого пропагандиста Володимира Соловйова та веде телеграм-канал з тисячами підписників. 

Окрім 11 років в українській в’язниці, Вітязєвій також на 15 років заборонили обіймати посади в органах держвлади або органах місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що українські правоохоронці розглядають російську пропаганду як складову агресії. 

Водночас експерти Комісії ООН з розслідування порушень в Україні вважають, що російські пропагандисти можуть підбурювати до геноциду українців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter