За поширення фейків про коронавірус на Буковині покарали чоловіка

Дата: 16 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Поліція в Чернівецькій області оштрафувала чоловіка, який поширював неправдиву інформацію про коронавірус.

Про це повідомили у відомстві. 

Дописи 38-річного чоловіка помітили під час моніторингу поліції в мережі. 

“На своїй сторінці чоловік поширив недостовірну інформацію про кількість в Україні випадків захворювання на COVID-19, у тому числі й з летальними наслідками”, – розповіли правоохоронці. 

Стосовно нього склали адмінпротокол за статтею щодо поширювання неправдивих чуток. Санкції цієї статті передбачають накладення штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням 20% заробітку.

Як відомо, у МВС уже розробили зміни до Кримінального кодексу та Кодексу України про адміністративні правопорушення, що передбачають кримінальну відповідальність за зараження небезпечною інфекційною хворобою та за самовільне залишення місця обсервації або карантину. Їх мають розглянути на найближчому засіданні Верховної Ради. 

Нагадаємо, що задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні запровадили карантин на три тижні. Обмеження ввели, зокрема, на проведення масових заходів, у яких заплановано участь 200 та більше осіб. Також із 12 березня до 3 квітня не працюватимуть навчальні заклади. 

Унаслідок карантину вже закрили громадську приймальню Омбудсмана в Києві та перенесли проведення 17-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Також через коронавірус на лінії розмежування на Донбасі припинили пропускати людей. Правозахисники вже почали отримувати численні звернення від переселенців, які виїжджали на непідконтрольні території тимчасово і тепер не можуть повернутися звідти.

У Києві влада посилила обмежувальні заходи, зокрема закрила ТРЦ та ресторани. Детальніше про те, яка ситуація склалась у столиці, читайте тут.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter