“За командою стежили близько року”: Bihus.Info оприлюднив заяву стосовно співробітників та наркотиків

Дата: 17 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Керівник проєкту розслідувань Bihus.Info Денис Бігус записав ще одне відео з реакцією на приховане знімання, де видно, нібито його колеги вживають заборонені речовини.

Про це інформує Bihus.Info

Бігус заявляє, що після спілкування з фігурантами відео з’ясувалося, що за членами редакції Bihus.Info стежили близько року, а фрагменти перехоплених розмов змонтували з кількох епізодів, між якими минули місяці.

За словами журналіста, таке прослуховування та відеоспостереження в номері, де відпочивали колеги, є відвертим втручанням у “глибоко приватне життя”, а герої оприлюдненого відео, вживаючи заборонені речовини, шкодили лише собі, але не становили соціальної загрози.

Маємо підстави стверджувати, що тривалий період за членами команди тупо слідкують – вперто, системно і дорого. Я приблизно уявляю, скільки державного бабла вбухали в те, щоби встановити камери в готельний номер, у якому були зареєстровані чотири дівчини.

Денис Бігус, керівник проєкту розслідувань Bihus.Info

Крім того, Бігус зазначив, що камери в номерах заміського комплексу, де члени команди Bihus.Info святкували корпоратив, поставили представники “поки невстановленої служби”.

Це не виглядає як спонтанна акція помсти за якийсь конкретний матеріал. Це системне, тривале слідкування і переслідування для дискредитації роботи команди. Роботи, яку ми робили роки. І я не знаю, яким чином ця історія може дискредитувати наш контент.

Денис Бігус, керівник проєкту розслідувань Bihus.Info

Як відомо, 16 січня в мережу злили відео, де співробітники проєкту розслідувань Bihus.Info, ймовірно, вживають наркотичні речовини. Керівник проєкту Денис Бігус записав відеозвернення з поясненнями та запевнив, що всі, хто співпрацює з Bihus.Info, здадуть тести на вживання наркотиків. 

Напередодні публікації прослуховувань журналісти проєкту випустили розслідування про тих, хто готує медіазвіти для посадовців, зокрема Офісу президента. Виявилося, що в таких звітах майже ігнорують, наприклад, гучні скандали, пов’язані з корупцією, а критику влади приписують виключно представникам опозиційних партій. Як показують соціологічні дослідження, проведені вже під час великої війни, більшість українців вважає важливим критикувати хибні рішення влади. 

За словами Бігуса, на жаль, частина команди порушила принципи й цінності проєкту, тож наслідком будуть жорсткі кадрові зміни, і проєкт уже шукає нових операторів.

Нагадаємо, що українці називають корупцію однією з найголовніших проблем країни, втім протидія їй, як і захист прав ЛГБТІК-людей та захист довкілля, є одними з найнебезпечніших видів активізму в Україні.

Викривачів розкрадань часто юридично переслідують, розгортають проти них дискредитаційні кампанії, їм палять будинки та навіть підкладають вибухівку під двері квартир. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter