Більшість українців вважає важливим критикувати хибні рішення влади

Дата: 02 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Щонайменше 70% опитаних соціологами українців вважають важливим критикувати можливі хибні рішення влади, а наполягають на уникненні будь-яких суперечок – 25%.

Такі дані дослідження Київського міжнародного інституту соціології. 

Соціологи опитали 2007 респондентів, що мешкають у всіх регіонах країни, крім АР Крим.

Ситуацію зі сприйняттям критики влади фіксують у всіх регіонах. 

Дослідники порівнювали дані, отримані під час опитування 30 вересня – 13 жовтня, а також дані, отримані під час опитування 23–27 травня. Вони кажуть, що відтоді ситуація стала діаметрально протилежною. 

“Тоді 68% вважали, що всі суперечки мають бути відкладені, а наполягали на допустимості критики – 26%”, – цитують дані весняного дослідження соціологи. 

Заступник директор КМІС Антон Грушецький, коментуючи результати, каже, що, вочевидь, найбільшим фактором змін настроїв є питання корупції та українці не хочуть замовчувати її. 

“Разом з цим, як ми показували раніше, 59% все-таки бачать позитивні зрушення у боротьбі з корупцією, і важливо для влади, ЗМІ та громадськості правильно комунікувати розслідування, арешти тощо, щоб населення дійсно бачило результати й вірило в ефективну боротьбу. Крім цього, запит на єднання зберігає свою потужність, українці – проти чвар і конфліктів”, – додає він. 

Нагадаємо, що третина українців вважає безнадійною ситуацію з корупцією в країні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter