За два дні у Києві оштрафували майже три десятки нічних клубів

Дата: 13 Липня 2020
A+ A- Підписатися

За 11 та 12 липня в Києві поліцейські виявили порушення карантинних обмежень у 28 нічних розважальних закладах.

Про це повідомили в поліції Києва. 

Загалом правоохоронці перевірили 531 заклад господарської діяльності з надання різних послуг та склали 97 адміністративних протоколів за порушення умов карантину, що передбачає накладення штрафу на посадових осіб від 34 до 170 тисяч гривень. Серед порушників опинилися 28 нічних клубів та дискотек. 

Правоохоронці нагадали, що, відповідно до постанови Кабміну, роботу розважальних закладів, а також суб’єктів господарської діяльності з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього й закладів культури після 23-ї та до 7-ї години заборонено. Водночас у поліції нагадали, що заборона не стосується кінотеатрів та закладів з надання послуг громадського харчування, які працюють із доставленням замовлень та на винос.

Нагадаємо, що за час дії карантину в Україні правоохоронці встигли виписати штрафів на 5 млн грн. Так, за перебування без маски в під’їзді на 17 тис. грн оштрафували жителя Полтави. Водночас у Чернівецькій області суд відмовився карати чоловіка за відсутність маски, бо держава мала забезпечити його нею за законом.

Відомо, що Кабмін також підтримав запровадження штрафів для фізичних та юридичних осіб за перебування громадян у суспільних будівлях і громадському транспорті без захисних масок. За відсутність захисної маски в публічних місцях для громадян пропонують запровадити штрафи в розмірі 170–255 гривень, а для власників закладів-порушників карантину – 3400–5100 гривень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter