За 2022 рік у Польщі соціальними пільгами скористалися понад мільйон українських біженців

Дата: 21 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

За минулий рік у Польщі пільгами соціальної допомоги скористалися 1 мільйон 111 тисяч громадян України та 612 тисяч українських родин.

Про це повідомив “Укрінформ” із посиланням на дані Центрального статистичного управління Польщі та Міграційної платформи EWL.

Ілюстративне зображення. Фото: ЕРА

Як поінформувало видання, загальна сума наданих українцям пільг становить 364,8 млн злотих (3,1 млрд грн). Майже кожен п’ятий громадянин України, який отримав таку допомогу, проживав у Мазовецькому воєводстві з центром у Варшаві (242,6 тис. осіб – 21,8% від усіх громадян України).

Найменше українців, які скористалися допомогою, перебувало у Свєнтокшиському воєводстві на південному сході Польщі з центром у Кєльце – 17,4 тис. осіб (1,6%).

У Польщі для громадян України наразі залишаються доступними соціальні пільги від держави, щомісяця продовжують виплати в рамках програми 500+ на дитину. А також є можливість подавати заявки на програми допомоги від міжнародних благодійних фондів та волонтерських організацій“, – повідомила голова Фонду підтримки мігрантів на ринку праці EWL Марія Кузенко.

Зазначається, що соціальну допомогу для громадян України у Польщі поділяють на три категорії: одноразова грошова допомога в розмірі 300 злотих на особу (близько 2600 грн), допомога у вигляді харчування та інші виплати.

Нагадаємо, з початку повномасштабної війни певна кількість українців виїхала до Польщі та через певний час вирушала до інших країн, зокрема до Німеччини. Майже 60% українців, які переїхати з Польщі до Німеччини, зробили це задля отримання хорошої роботи. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter