З серпня скасують самоізоляцію для тих, хто приїжджає з окупованих територій

Дата: 30 Липня 2020
A+ A- Підписатися

З 1 серпня люди, які повертатимуться на підконтрольну уряду України територію з тимчасово окупованих територій, не матимуть проходити обов’язкову самоізоляцію.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі “Українській правді”.

Обов’язкову самоізоляцію скасували, згідно з урядової постановою, яку видали у Кабміні 22 липня. 

“Цією постановою внесені зміни до постанов уряду, що регламентують перетин лінії розмежування і адмінмежі з Кримом. На даний момент діє обов’язок, що люди, які слідують з окупованих територій, мають встановити додаток “Дій вдома”. Ця норма скасовується”, – сказав Демченко. 

Водночас речник ДПСУ нагадав, що Кабмін залишив за собою право відновити цю норму новим документом у разі необхідності.

Нагадаємо, що з 10 червня через КПВВ на Донбасі почали пропускати людей, які прямували з окупованих територій. Умовою пропуску через лінію розмежування була наявність додатку  “Дій вдома” та обов’язкова обсервація, а тому люди, в яких застосунку не було, інколи застрягали у сірій зоні. Без додатку та умови проходження самоізоляції пропускали тільки абітурієнтів, які їхали здавати ЗНО. 

Влада підконтрольних українському уряду частин Донецької та Луганської областей підготувала для обсервації місця, однак, як показав моніторинг активістів, більшість таких приміщень перебували у поганому технічному стані, деякі знаходились безпосередньо біля місць скупчення груп ризику зараження коронавірусом, а три з восьми місць обсервації у Луганській області взагалі існували радше на папері. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter