Абітурієнти з ОРДЛО, які їдуть складати ЗНО, не мають проходити самоізоляцію – ООС

Дата: 09 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Жителів ОРДЛО, які перетинатимуть лінію розмежування для участі в ЗНО, та осіб, які їх супроводжують, звільнятимуть від обов’язкової самоізоляції або обсервації.

Про це повідомили на сторінці Операції об’єднаних сил у фейсбуку. 

В районі ООС частково відновлюється робота КПВВ#ООС #операція_ОСЗавтра, 10 червня з 11.00 відновлюється пропуск осіб…

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Понеділок, 8 червня 2020 р.

Пропуск осіб і транспортних засобів через лінію розмежування відновлять з 10 червня. Громадян і транспортні засоби пропускатимуть щоденно з 11.00 до 14.00. Для автомобільного сполучення відкриють КПВВ “Мар’їнка” – дорожній коридор “Донецьк – Курахове”, а для пішоходів – КПВВ “Станиця Луганська” – дорожній коридор “Станиця Луганська – Щастя – Новоайдар”.

В ООС уточнили, що під час в’їзду на підконтрольну уряду територію людям проводитимуть температурний скринінг. Обов’язковою умовою також буде перебування в захисній масці (респіраторі) та дотримання соціальної дистанції з урахуванням нанесеної розмітки.

Для пропуску через КПВВ громадяни також повинні дати згоду на проведення заходів обов’язкової самоізоляції з використанням єдиного електронного сервісу “Дій вдома” або обсервації відповідно до вимог постанови Кабміну. 

Пріоритет на перетин лінії розмежування надаватимуть громадянам:

  • за наявності причин соціально-гуманітарного характеру (в разі надання відповідних підтверджувальних документів);
  • які прямують для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, та особам, що їх супроводжують (за наявності сертифіката та запрошення-перепустки).

Громадяни, які перетинатимуть лінію розмежування для участі в складанні тестування із ЗНО, та особи, які їх супроводжують, будуть звільнені від заходів обов’язкової самоізоляції або обсервації, уточнили військові. Пропуск решти осіб здійснюватиметься після оформлення громадян пріоритетної категорії.

Нагадаємо, що нещодавно правозахисники презентували рекомендації щодо запуску роботи пунктів пропуску з окупованими територіями після карантину. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter