З Куп’янського району Харківської області щодня евакуюють від 100 до 200 людей – Синєгубов

Дата: 27 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися
З Куп’янської громади на Харківщині, яка постійно перебуває під обстрілами російської армії, щодня евакуюють від 100 до 200 людей.
 
Про це розповів в ефірі телемарафону очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.
 
Ілюстративне фото з відкритих джерел

“Ситуація вкрай важка, тому посилюємо заходи евакуації з того напрямку. Щодня звідти виїжджає від 100 до 200 людей”, – йдеться у повідомленні.

За словами посадовця, активніше виїжджають люди з лівого берега річки Оскіл, яка протікає містом, оскільки там вже неможливо відновлювати пошкоджену ворожими обстрілами інфраструктуру і надавати комунальні послуги.

“Ані водопостачання, ні електропостачання і, звісно, теплопостачання в зимовий період там ми забезпечити ми вже не зможемо”, – зауважив Синєгубов.

Він уточнив, що з лівого берега Осколу в Куп’янській громаді треба евакуювати ще близько 1,5 тисячі людей. На правому березі в самому Куп’янську лишається близько 2,5 тисячі мешканців. Дітей з цього напрямку вже вивезли.

Згодом голова ОВА повідомив, що впродовж доби 26 жовтня з Купʼянського та Борівського напрямків евакуювали 116 людей, серед них шестеро дітей.

Нагадаємо, раніше Синєгубов інформував, що через постійну небезпеку російських обстрілів, темпи евакуації з лівого берега річки Оскіл у Куп’янському районі знижуються

Раніше ZMINA повідомляла, що 15 жовтня в Харківській області для всіх мешканців чотирьох громад Куп’янщини, включно з містом Куп’янськ, оголосили обов’язкову евакуацію. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter