З 1 серпня через електронний кабінет абітурієнти зможуть подавати заяви на вступ до вишів

Дата: 30 Липня 2020
A+ A- Підписатися

У суботу, 1 серпня 2020 року, з 10:00 розпочнеться реєстрація електронних кабінетів вступників до закладів вищої освіти.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти та науки України. 

“З 01 серпня з 10:00 розпочинається реєстрація електронних кабінетів для вступників, які подаватимуть заяви в електронній формі. Вступники зможуть подати заяви з 13 до 22 серпня. Хочемо наголосити і заспокоїти вступників, що зареєструвати електронний кабінет вони зможуть протягом всього періоду подання заяв”, – сказав заступник МОН Андрій Вітренко.

Щоб подати заяви до вишів, вступникам потрібно зареєструвати свій електронний кабінет. У Міносвіти розробили для цього покрокові інструкції та відеороз’яснення.

Окрім цього, у міністерстві звертають увагу на можливість подання електронних заяв вступниками пільгових категорій, які мають хоча б один сертифікат ЗНО 2017-2020 років. Для цього їм потрібно перед поданням заяв звернутися до одного із закладів вищої або фахової передвищої освіти із підтверджувальними документами для внесення їх до “Реєстру осіб із спеціальними умовами”.

Ті вступники, які претендують на бюджетні місця та мають право складати вступні іспити замість ЗНО чи вступають на спеціальності за творчим конкурсом, мають вже зараз зареєструватися в закладі вищої освіти щоб пройти вступні випробування у термін з 1 до 12 серпня. Для вступників на контрактну форму заклади можуть встановлювати додаткові терміни проведення іспитів та творчих конкурсів у період з 13 до 22 серпня.

У відомстві нагадують, що цьогоріч освітні центри “Крим-Україна” та “Донбас-Україна” будуть створені у всіх ЗВО, що знаходяться у сфері підпорядкування не тільки МОН, а й МОЗ, Мінкульту, та у трьох закладах вищої освіти системи МВС.

Крім того, тепер у межах окремої квоти участь у конкурсному відборі братимуть не тільки вступники з Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, але й вступники з непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей, лінії зіткнення. Це стало можливим після ухвалення Верховною Радою президентського законопроєкту зі змінами до Закону “Про освіту”

В освітньому центрі вступники з тимчасово окупованих територій мають можливість подати до п’яти заяв. При цьому вони можуть брати участь у конкурсі на місця державного замовлення в межах спеціальної квоти для прийому вступників з тимчасово окупованих територій на основі повної загальної середньої освіти (Квота 2).

Читайте також інтерв’ю ZMINA про вступну кампанію 2020 з освітньою експерткою Валентиною Потаповою – “Кримчанам краще вступати до українських вишів, чиї дипломи визнаються у світі”

Нагадаємо, 30 червня розпочали роботу консультативні лінії та приймальня громадян щодо вступної кампанії 2020.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter