Ютуб увів нові обмеження рекомендацій контенту для підлітків

Дата: 05 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Платформа “YouTube” оголосила про введення нових обмежень на рекомендації контенту для підлітків. Ці заходи були розроблені за участі фахівців у галузі дитячого розвитку та цифрової освіти.

Про це йдеться в офіційному блозі платформи.

Фото: Mateusz Slodkowski

Основна мета таких обмежень полягає в тому, щоб убезпечити підлітків від потенційно шкідливого контенту, який при частому перегляді може негативно впливати на їхній емоційний стан.

Нові правила охоплюють такі категорії відео:

  • контент, що порівнює зовнішні риси та ідеалізує певні фізичні характеристики;
  • відео, які навʼязують певний рівень фізичної підготовки або певну вагу тіла;
  • матеріали, що показують соціальну агресію, наприклад, суперечки або залякування без фізичного насильства.

Крім того, ютуб продовжує дотримуватися своїх Правил спільноти, видаляючи контент, який порушує політику платформи, зокрема щодо захисту дітей, розладів харчової поведінки і переслідування.

Також ютуб розширив доступ до кризових ресурсів у кількох європейських країнах. Ці ресурси допомагають спрямувати користувачів, які шукають інформацію, пов’язану із самогубством, самоушкодженням або харчовими розладами, до гарячих ліній підтримки.

Нагадаємо, що компанія “Meta”, якій належать соцмережі “Фейсбук” та “Інстаграм”, також збираються обмежити обмін повідомленнями між неповнолітніми користувачами та посилити батьківський контроль.

Також “Meta” посилить надійність батьківського контролю. Таким чином батьки чи опікуни зможуть дозволяти або забороняти зміни в налаштуваннях конфіденційності. Раніше, коли підлітки змінювали ці налаштування, опікуни отримували повідомлення, але не могли повпливати на це.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter