В інстаграмі та фейсбуку обмежать обмін повідомленнями між підлітками

Дата: 26 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Компанія Meta, якій належать соцмережі “Фейсбук” та “Інстаграм”, планує обмежити обмін повідомленнями між неповнолітніми користувачами та посилити батьківський контроль.

Про це пише медіа TechCrunch.

Фото: Depositphotos

Так, інстаграм забороняв повнолітнім користувачам листуватися з підлітками, які не підписані на них. Нові обмеження будуть застосовані за замовчуванням до всіх користувачів віком до 16 років, а в деяких країнах – до 18 років.

У месенджер користувачі будуть отримувати повідомлення лише від друзів у фейсбуку або людей, які є в їхніх контактах.

Також Meta посилить надійність батьківського контролю. Таким чином батьки чи опікуни зможуть дозволяти або забороняти зміни в налаштуваннях конфіденційності. Раніше, коли підлітки змінювали ці налаштування, опікуни отримували повідомлення, але не могли повпливати на це.

Meta вперше запустила батьківський контроль в інстаграмі у 2022 році. Це дозволило батькам мати уявлення про те, як їхні діти користуються соціальною мережею.

Крім того, компанія планує запустити функцію, яка не дозволить підліткам бачити небажані та непристойні зображення у соцмережах від людей, на яких вони підписані. Функція працюватиме у наскрізних зашифрованих чатах, а також заборонятиме підліткам надсилати такі зображення.

Нагадаємо, що у вересні 2023 року Європейський Союз оштрафував платформу “TikTok” на 345 мільйонів євро за порушення законів про конфіденційність щодо обробки персональних даних дітей. Це є найбільшим штрафом, який соцмережа отримувала від регулюючих органів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter