ЄС оштрафував тікток на 345 мільйонів євро за недостатній захист персональних даних дітей

Дата: 17 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Європейський Союз оштрафував платформу “TikTok” на 345 мільйонів євро за порушення законів про конфіденційність щодо обробки персональних даних дітей. Це є найбільшим штрафом, який соцмережа отримувала від регулюючих органів.

Про це повідомляє видання Reuters. 

Фото: CNN

Уповноважений із захисту даних Ірландії заявив, що платформа порушила низку законів у період з 31 липня 2020 року по 31 грудня 2020 року. 

Так, за даними регулятора, у 2020 році тікток встановив для акаунтів дітей віком 13–17 років загальнодоступне налаштування за замовчуванням. Через це будь-який користувач соцмережі міг переглядати контент неповнолітніх та зв’язуватися з ними.

У листопаді 2020 року тікток додав більш жорсткий батьківський контроль і змінив налаштування за замовчуванням для всіх зареєстрованих користувачів віком до 16 років на “приватний акаунт” в січні 2021 року.

Представник платформи “TikTok” заявив, що він не згоден зі звинуваченнями та розміром штрафу. Платформа планує і далі оновлювати свої умови конфіденційності, аби зробити розподілення між загальнодоступними та приватними обліковими записами чіткішим. Приватний обліковий запис буде автоматично обиратися для нових користувачів віком 16–17 років, якщо вони реєструватимуться у додатку з цього місяця.

Водночас регулятор дав платформі три місяці на те, щоб привести обробку даних у повну відповідність до європейського законодавства.

Нагадаємо, що у тіктоку з’являються відео, на яких померлі діти детально розповідають про власну смерть. Реалістичні зображення справжніх дітей генерує штучний інтелект. Рідні, які побачили історії своїх померлих дітей у соцмережі, обурені.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter