Європол долучився до спільної слідчої групи з розслідування тяжких міжнародних злочинів в Україні

Дата: 06 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Агентство Європейського Союзу зі співробітництва правоохоронних органів Європол доєдналося до Євроюсту та Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду у спільній слідчій групі з розслідування міжнародних злочинів в Україні (JIT – Joint Investigation Team).

Про це йдеться у повідомленні на сайті Європолу. 

Фото: europol.europa.eu

Агентство ЄС зі співробітництва правоохоронних органів надаватиме аналітичну та криміналістичну підтримку іншим членам спільної слідчої групи.

Спеціалісти Європолу також нададуть спільній слідчій групі допомогу в розвідці з відкритих джерел, зокрема соціальних медіа, телевізійного та радіомовлення.

Крім того, в межах своєї роботи Європол збирає та аналізує інформацію про воєнні злочини, злочини проти людяності та інші міжнародні правопорушення. Результати цієї роботи спеціалісти агентства також нададуть колегам, що спільно працюють над розслідуванням злочинів в Україні.

Нагадаємо, до спільної слідчої групи з розслідування тяжких міжнародних злочинів в Україні входять прокурори з України, Литви, Польщі, Естонії, Латвії, Словаччини, Румунії та Євроюсту. Крім того, вперше в історії подібних об’єднань, до спільного розслідування долучився Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду.

У квітні 2023 року члени спільної слідчої групи з розслідування тяжких міжнародних злочинів в Україні підписали угоду щодо розслідування не лише воєнних злочинів, але й злочину геноциду. 

Влітку на базі Євроюсту відкрили Міжнародний центр розслідування злочину агресії проти України, що стало прямим продовженням роботи об’єднаної слідчої групи при Євроюсті.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter