Викрав дитину, щоб вибити інформацію з матері-військовослужбовиці: росіянину оголосили підозру

Дата: 23 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Чернігівська поліція ідентифікувала та оголосила підозру черговому російському військовому Миколі Хачатуряну. Разом з десятьма іншими солдатами РФ він узяв у заручники неповнолітнього мешканця Чернігівщини та вимагав у його матері-військовослужбовиці розкрити інформацію щодо позицій ЗСУ в районі.

Про це йдеться в тексті підозри.

За даними слідства, Микола Хачатурян, командир відділення 21 окремої мотострілецької бригади армії РФ, його підлеглі та інші військові 25 лютого 2022 року зайняли село Терехівка Чернігівської області.

Поліція встановила, що 19 березня Хачатурян отримав від невідомих інформацію, що в селі перебуває неповнолітній хлопець – син місцевої військовослужбовиці.

Того ж дня підозрюваний у військовій формі та з автоматом у супроводі інших російських солдатів прийшов на вказане подвір’я. Одні військові виманили хлопця до Хачатуряна, а той натягнув на нього шапку та обмотав її скотчем навколо голови.

Потерпілого посадили в машину та вивезли до села Петрушин. У машині, як встановило слідство, Хачатурян змушував хлопця записати голосове звернення до матері з проханням розповісти все, що вона знає про позиції української армії в тому районі. 

У Петрушині заручника тримали в гаражному приміщенні два дні. Протягом цього часу росіяни телефонували та писали матері хлопця з тими ж вимогами: надати інформацію про ЗСУ в обмін на звільнення сина.

Поліцейські встановили, що 21 березня 2022 року російські військові, зокрема й Хачатурян, вивезли полоненого з Петрушина до іншого населеного пункту, який наразі не вдалося встановити. Там його кинули до невідомого комірного приміщення.

Правоохоронці наголошують, що в кожному місці тримання росіяни встановлювали біля виходу охорону, щоб заручник не мав навіть змоги вибратися на волю. 

Зрештою, 22 березня хлопця відвезли назад до Терехівки та відпустили.

Хачатуряну оголосили підозру в порушенні законів і звичаїв війни, вчиненому групою осіб за попередньою змовою.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення до 23 травня 2023 року Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 864 свавільних затримання українських цивільних бійцями російської армії. Зокрема, експерти задокументували сім випадків викрадення хлопців від 14 до 17 років. Під час перебування в заручниках неповнолітніх також катували, йдеться у звіті організації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter