“Ви здаєте окупантам точки, які вони не дообстріляли”: речниця ДСНС закликала Геращенка не писати в мережі про російські обстріли

Дата: 14 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Речниця управління ДСНС у Києві Світлана Водолага закликала радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка припинити писати про російські обстріли.

З відповідною заявою вона виступила у фейсбуці. 

Антон Геращенко. Фото: МВС

Водолага записала відеозвернення під час роботи на місці російського обстрілу в Києві. 

“Шановні друзі. Це – Київ. Знову п’ятиповерхівка. Знову обстріл. Знову є загиблі. Але зараз моє звернення до Антона Геращенка, який позиціюється як помічник або радник міністра МВС. Антоне Геращенко, ви третій раз сьогодні здаєте російським окупантам точки, які вони не дообстріляли. Ви третій раз називаєте точну адресу, де потрапляють ворожі снаряди. Я як співробітник ДСНС не боюсь, адже наразі ви маєте владу мене звільнити. Але досить, досить давати недостовірну інформацію та бути першим, не перевіривши її, давши точні координати, де вороги обстрілюють наші житлові квартали. Досить! Якщо мене звільнять, то це буде ваше рішення і ваша позиція”, – сказала Водолага. 

Для всіх, хто дивився прямий ефір речниці управління ДСНС, вона зазначила, що співробітники служби на місці, працюють, і порадила шукати точну інформацію про події на офіційних сторінках. 

Антона Геращенка, який був заступником ексміністра МВС Арсена Авакова, а після зміни влади у відомстві став радником уже нового міністра Дениса Монастирського, ще до війни критикували активісти, зокрема за те, що: 

  • У березні 2021 року він на своїй сторінці у фейсбуку опублікував імена учасників акції на Банковій, додаючи, що “всі вони понесуть покарання”, та називаючи відеоролик МВС “доказом того, що мітинг із самого початку планувався не як мирна акція, а як бійка з правоохоронцями”. Через це активіст Роман Ратушний надсилав лист до міністерства з вимогою спростування.
  • У 2020-му Геращенко звинувачував у провалі реформи поліції Хатію Деканоїдзе, яка очолювала відомство всього рік. На ці звинувачення Деканоїдзе відповіла так: “Антон Геращенко вирішив звинуватити мене у всіх невдачах роботи поліції, я думала, існує дно, але дна немає! Ось, що хочу сказати: українське суспільство заслуговує більш гідної реакції від офіційних представників держави”.
  • У травні того ж 2020-го Геращенко говорив, що зґвалтування поліцейськими жінки у відділку в Кагарлику не є підставою для звільнення тодішнього міністра Авакова. 
  • У серпні 2018-го, після нападу на активістку Катерину Гандзюк, Геращенко на сторінці у фейсбуку назвав “подонком” Миколу Новікова та безпідставно звинуватив його в нападі. Чоловіка згодом відпустили. За ці слова Геращенку довелося перепросити.
  • У 2016-му Геращенко на сторінці у фейсбуці анонсував публікацію на сайті “Миротворець” списків журналістів, які були змушені акредитуватись у терористів так званої “ДНР”, щоб мати можливість висвітлювати події під час початку російської збройної агресії на Донбасі. “Миротворець” тричі оприлюднював такі списки, а їхні фігуранти потім отримували погрози. Прокуратура Києва навіть відкрила кримінальне провадження за фактом оприлюднення персональної інформації.

Цей список не є повним. 

Нагадаємо, що раніше українців уже закликали не писати в соцмережах про час і місце вибухів, адже це видає Росії локації українських ППО.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter