“Думала, існує дно, але дна немає!”: Деканоїдзе про обвинувачення в провалі реформи поліції

Дата: 05 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Колишня очільниця Національної поліції Хатія Деканоїдзе каже, що після її відходу понад 93% звільнених колишніх міліціонерів, та тих, хто не пройшов атестації, повернулися до лав МВС.

Про це вона повідомила в коментарі “Українській правді”. 

Незадовго до реакції Деканоїдзе заступник очільника МВС Антон Геращенко звинуватив її в провалі реформи поліції. Він сказав, що один із двох поліцейських, яких підозрюють у зґвалтуванні жінки у відділку міста Кагарлика на Київщині, успішно пройшов переатестацію, організовану 2016 року.

“Антон Геращенко вирішив звинуватити мене у всіх невдачах роботи поліції, я думала, існує дно, але дна немає! Ось, що хочу сказати: українське суспільство заслуговує більш гідної реакції від офіційних представників держави. Людей цікавить справедливість і вирішення проблем, які назрівали останнім часом. Вони просто хочуть відчувати надію, а не страх”, – сказала Деканоідзе. 

Ексголова Нацполіції додала, що гучні інциденти, пов’язані з поліцейськими, були спричинені бездіяльністю посадовців, які спостерігали за реваншем нереформованої правоохоронної системи. 

“Кагарлик і У ніч із 23 на 24 травня 2020 року оперуповноважений Кагарлицького відділу поліції у своєму службовому кабінеті стріляв з табельної зброї над головою 26-річної жінки, яку поліцейські викликали як свідка, вдягав на неї протигаз та кайданки, а згодом декілька разів зґвалтував., Переяслав-Хмельницький і 31 травня минулого року патрульні поліцейські Іван Приходько та Володимир Петровець у місті Переяславі-Хмельницькому під час відпочинку вживали спиртні напої, а згодом вирішили постріляти з вогнепальної зброї по металевих банках. Під час стрільби один з правоохоронців поцілив у п’ятирічного Кирила, влучивши йому в голову. Згодом хлопчик помер., Бровари, бандитські розбірки від Закарпаття до Одеси – це не про реформу, а про тих, хто залишив систему такою, яка вона була до 2015 року, і позбувся всіх тих, хто хотів змінити цю систему. Про тих, хто після мого відходу замість продовжувати творення реформи мовчки спостерігав, як стара система бере реванш, а понад 93% звільнених і колишніх міліціонерів, які не пройшли атестацію, повертаються в реформовану мною поліцію”, – зазначила Деканоїдзе. 

Нагадаємо, що сьогодні під Верховною Радою мають пройти чотири акції протесту з вимогою звільнити очільника МВС Арсена Авакова.

Активісти вже довго намагаються усунути з посади очільника МВС, якого звинувачують у провалі реформи поліції та гальмуванні розслідувань нападів на активістів. Після зміни влади Аваков зберіг свою посаду та розповів, що не збирається йти у відставку. Причиною для відставки Авакова, за словами його заступника Антона Геращенка, не стане й інцидент у Кагарлику

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter