Влада формує політику впровадження реформ для деокупованого Криму, які оминули півострів через протиправну російську окупацію

Дата: 04 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим продовжує працювати над формуванням політики реінтеграції Кримського півострова після його деокупації. 3 січня постійна представниця президента АРК Таміла Ташева зустрілася з радницею президента, уповноваженою з безбар’єрності Тетяною Ломакіною.

Про це інформує пресслужба відомства

Як прокоментувала виданню ZMINA директорка з адвокації Центру прав людини ZMINA Альона Луньова, за роки тимчасової окупації на півострові не було впроваджено багато реформ, які водночас були реалізовані на підконтрольній уряду України території. До цих реформ належить, зокрема, децентралізація, Нова українська школа, реформа першої ланки медичної допомоги.

В Офісі Кримської платформи сторони обговорили широке коло питань: пріоритетні напрями співпраці, майбутню, зокрема інклюзивну, освіту в Криму після деокупації, реабілітацію звільнених з ворожого полону та цивільних, які роками страждали від ворожої пропаганди.

Таміла Ташева та Тетяна Ломакіна поділилися думками та планами на тему створення безбар‘єрних просторів і рекреаційних зон на півострові, та доступності цих зон для всіх охочих незалежно від віку чи стану здоров’я.

“Питання впровадження стандартів безбар’єрності, що розуміється значно ширше, ніж благоустрій і пандуси, також постане на деокупованій території. Тому це потрібно враховувати під час розроблення стратегічних документів, які стосуються відновлення української влади на деокупованій території Криму”, – повідомила правозахисниця. 

Нагадаємо, українська влада анонсувала плани з деокупації Криму. Також вона неодноразово закликала громадян Росії, які незаконно оселилися в тимчасово окупованому Криму, залишити півострів, допоки є така можливість. 
 

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що колаборанти та зрадники в тимчасово окупованому Криму можуть пом’якшити судовий вирок, надавши цінну інформацію Силам оборони України про російські військові об’єкти та техніку на території півострова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter