“Він завжди може подзвонити мені”: Зеленський відреагував на заклики захистити очільника “департаменту війни” в ОГП

Дата: 21 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський стверджує, що очільник Департаменту Офісу генерального прокурора з нагляду за розслідуваннями злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту, Гюндуз Мамедов, про тиск на якого розповідали правозахисники, може в будь-який момент звернутися до нього з цим питанням.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань. 

За словами президента, за час своєї роботи він зустрічався з Мамедовим більше разів, ніж з очільницею Офісу генерального прокурора Іриною Венедіктовою. 

“Я знаю особисто Гюндуза Мамедова. І якщо на нього є той чи інший тиск… Якщо є хоч якийсь вплив на пана Мамедова – він завжди може мені подзвонити. Хоча я не повинен, чесно кажучи, як президент впливати на те, що відбувається в прокуратурі. Але він завжди це може зробити. Мало того, коли в нас були питання, не пов’язані з правоохоронними органами, ми з ним зустрічалися. Ми з ним зустрічалися більше разів, ніж з генеральним прокурором”, – сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що восени минулого року в Офісі генерального прокурора з’явився окремий департамент для ефективного розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності на окупованих територіях. Неурядові організації, які опікуються питаннями Донбасу та Криму, стверджують, що після створення окремого департаменту в ОГП відчули прогрес в організації роботи, зокрема на шостому році конфлікту правоохоронці почали вести роботу з жертвами, створювати відповідні реєстри потерпілих та зруйнованого майна, активно взаємодіяти як із громадянським суспільством, так і з міжнародними партнерами.

Водночас уже на початку серпня цього року правозахисники почали отримувати інформацію про те, що робота департаменту опинилася під загрозою через тиск на нього, і підозрюють активісти в цьому Росію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter