Військовий просить СБУ притягнути до відповідальності нардепку Безуглу за ймовірне розголошення державної таємниці

Дата: 27 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Волонтер та військовослужбовець Юрій Гудименко просить Службу безпеки України звернути увагу на нардепку Мар’яну Безуглу та відкрити щодо неї провадження за ймовірним фактом розголошення державної таємниці. 

Про це Гудименко розповів у соцмережах. 

Фото: Юрій Гудименко

Причиною звернення стала публікація Безуглої, яку вона зробила в соцмережах напередодні. Так, парламентарка закликала Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного піти у відставку, бо він не зміг показати план війни на наступний рік. 

Окрім цього, у дописі Безугла вказала таке: “Військові просто сказали, що їм треба забирати не менше 20 тисяч громадян на місяць”. 

Гудименко в заяві наголошує, що така публікація “становить загрозу національній безпеці та може використовуватися російською пропагандою”. Слід зазначити, що російські пропагандисти ще в день публікації допису нардепки активно поширювали його. 

У СБУ поки публічно звернення Гудименка не коментували. 

Мар’яна Безугла. Фото: “Слуга народу”

За час повномасштабного вторгнення ім’я нардепки Безуглої стало відомо, зокрема, через її сумнівну законотворчість. 

Торік вона хотіла під час воєнного стану в умовах бойових дій дозволити командирам убивати військовослужбовців, які вчиняють кримінальне правопорушення. Цей законопроєкт не пройшов читання в парламенті, однак інший, співавторкою якого також є Безугла, ухвалили. Закон підвищив відповідальність військових за невиконання наказу, а також заборонив судам призначати їм м’якше покарання за деякі порушення.

Також Безугла досі є заступницею голови парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони й розвідки, з якого її намагалися виключити. Причиною цього було те, що вона “ввела в оману” колег, сказавши, що погодила з ГУР МОУ редакцію законопроєкту №4210, але підтвердити це не змогла. 

Втім, і до повномасштабного вторгнення Росії ім’я Безуглої згадували в новинах, наприклад вона була головою тимчасової слідчої комісії, що розглядала серед іншого справу про затримання в Білорусі “вагнерівців” у 2020-му. 

Нагадаємо, що нещодавно щодо колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича відкрили справу за свідомо неправдиве повідомлення про “злочин” нардепки Наталі Піпи

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter