Поліція закидає Арестовичу завідомо неправдиве повідомлення про “злочин” нардепки Піпи: який саме?

Дата: 16 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Правоохоронці закидають колишньому раднику Офісу президента Олексію Арестовичу завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення.

Про це розповіли у Нацполіції. 

Фото: Getty Images

У повідомленні імені Арестовича не називають, але про те, що воно стосується саме його, наприклад, повідомили джерела “Української правди”. 

Раніше нардепка Наталя Піпа розповіла про справу щодо Арестовича, втім, не зазначила, за якою саме статтею її відкрили. 

У нардепки з Арестовичем публічний конфлікт, причиною якого стало зауваження політикині хлопцю, який грав російські пісні на вулицях Львова. Нардепка влітку поточного року підійшла до співака та поцікавилася, чи знає він про заборону на виконання в публічних місцях російських пісень. Верховна Рада ухвалила відповідний закон ще торік, а діятиме він, за задумом авторів, до звільнення всіх окупованих територій України та припинення агресії з боку Росії. 

У відповідь на зауваження підліток агресивно відповів, що Одесу, з якої він приїхав, “х***ать більше, ніж Львів”, і, використовуючи нецензурну лексику, сказав парламентарці йти геть. Поліція, яка приїхала на місце, помістила співака до притулку, поки його не забрали додому в Одесу. 

Арестович переконував, що зобов’язав Державне бюро розслідувань порушити справу щодо нардепки за цей випадок, втім, ніяких підтверджень своїх слів він не наводив. Натомість він переконував, що Піпа “вчинила діяння, що має ознаки розпалювання міжнаціональної ворожнечі в Україні й держава має дати свою правову оцінку тому, що сталося”.

Санкція інкримінованої Арестовичу статті передбачає чи виправні роботи до двох років, чи арешт до шести місяців, чи обмеження волі до трьох років або ж позбавленням волі до двох років.

Нагадаємо, що щодо Арестовича раніше вже відкрили провадження за розповсюдження ненависті до жінок. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter