Арестович просить провести слідство щодо нардепки Піпи, через конфлікт із якою в притулку тимчасово опинився підліток

Дата: 13 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Звільнений з посади радника Офісу президента через поширення російських наративів щодо цьогорічної трагедії в Дніпрі і Увечері 14 січня 2023 року Арестович заявив, що російську ракету, яка летіла над Дніпром, збили Сили протиповітряної оборони й та вибухнула під час падіння на під’їзд багатоповерхівки, спричинивши трагедію. Олексій Арестович каже, що зобов’язав Державне бюро розслідувань порушити справу щодо народної депутатки Наталії Піпи. Нардепка в червні поточного року зробила зауваження підлітку у Львові, який грав російські пісні, на що той агресивно зреагував, а тому поліція помістила співака до притулку, поки його не забрали додому в Одесу. 

Про це Арестович розповів на сторінці у фейсбуку. 

Скриншот відео

Випадок з підлітком трапився 3 червня, коли Піпа йшла вулицею Львова, а хлопець співав пісні російською мовою радянського рок-музиканта Віктора Цоя.

Нардепка підійшла до співака та поцікавилася, чи знає він про заборону на виконання в публічних місцях російських пісень. Верховна Рада ухвалила відповідний закон ще торік, а діятиме він, за задумом авторів, до звільнення всіх окупованих територій України та припинення агресії з боку Росії. 

У відповідь на зауваження підліток агресивно відповів, що Одесу, з якої він приїхав, “х***ать більше, ніж Львів”, і, використовуючи нецензурну лексику, сказав парламентарці йти геть. 

“Хочеш пісню? Щас буде пісня!” – каже до нардепки музикант на відео та починає грати. 

Піпа, обурена такою поведінкою, викликала поліцію. Патрульні з’ясували, що хлопець перебуває в місті без батьків, тож помістили підлітка до притулку, поки його не забрали додому. Історія швидко поширилась у медіа, а на захист хлопця виступили деякі громадські діячі та військові. Водночас було чимало обурених поведінкою підлітка.

Арестович, коментуючи випадок, переконує, що нардепка “вчинила діяння, що має ознаки розпалювання міжнаціональної ворожнечі в Україні і держава має дати свою правову оцінку тому, що сталося”.

Фото: Getty Images

“Крім того, фактично скориставшись службовим становищем, вона забезпечила щось дуже схоже на знущання з неповнолітнього”, – написав Арестович. 

На підтвердження своїх слів колишній посадовець опублікував скриншоти заяви та рішення Печерського районного суду щодо бездіяльності ДБР. 

Нагадаємо, що на самого Арестовича написали заяву до СБУ через його висловлювання про українців. Так, він звинуватив громадян України в тому, що вони нібито мотивують росіян продовжувати вторгнення тим, що “розлюднюють” їх. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter