На Арестовича написали заяву до СБУ через його висловлювання про українців

Дата: 17 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

До Служби безпеки України подали заяву щодо ймовірного порушення колишнім радником Офісу президента Олексієм Арестовичем статті Кримінального кодексу щодо виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії Російської Федерації.

Про це розповів автор заяви Олександр Нотевський у твіттері. 

Фото: Getty Images

Нотевський, судячи з його сторінок у соцмережах та згадок у медіа, є юристом. 

Чоловіка обурило висловлювання Арестовича в ефірі російської письменниці Юлії Латиніної щодо того, що українці, нібито, мотивують росіян продовжувати вторгнення тим, що “розлюднюють” їх. 

“Спочатку ми трималися, а потім із задоволенням поринули в це все. Колективні українці, я маю на увазі. Ми дали середньому росіянину, мобілізованому росіянину, не кадровому військовому, а саме мобілізованому, котрі зараз складають кістяк армії, дали відмінну мотивацію воювати… У нього завжди є пояснення, за що він воює. Ми дали йому привід для ресентименту, дали привід для помсти. “Мене вважають твариною, мою дружину вважають твариною, моїх дітей вважають тваринами, моїх батьків вважають тваринами… Нас усіх вважають рабами, тваринами, маніяками, психами, придурками тощо”. І що з вами робити після цього, друзі мої?”, – казав Арестович. 

Нотевський у заяві звертає увагу спецслужбовців, що Арестович фактично перекладає провину за війну на громадян України. 

У коментарях під дописом юриста чимало схвальних слів за його спробу притягнути колишнього посадовця до відповідальності за антиукраїнські заяви. 

Арестович не вперше опиняється фігурантом скандалів, пов’язаних із висловлюваннями щодо громадян України. Так, вже під час повномасштабного вторгнення він говорив, що “в Україні багато хто хоче збудувати велику країну з маленькою культурою”. Обурені такими заявами люди радили йому ретельніше вивчити питання. 

Не менше обурення викликали заяви Арестовича щодо активістів. Так, він казав, що успіхи в будь-якій сфері можуть відбутися, якщо до цього не дотичні активні громадяни. 

Окрім цього, Арестович є титулованим сексистом та гомофобом, який вірить у “пропаганду ЛГБТ”. Арестович казав, що співчуває ЛГБТ-людям, яких вважає “девіацією”, на що ЛГБТ-активісти відповіли, що це вони співчувають посадовцю, бо “бути гомофобним “руськім міром” в Україні – це і є девіація і відхилення від норми”. 

Нагадаємо, що попри неодноразові заклики звільнити Арестовича з посади радника ОП, посаду він втратив тільки тоді, коли, коментуючи обстріл росіянами будинку у Дніпрі, припустив, що у трагедії винна українська ППО.

Арестовича звільнили за його бажанням, а сам процес звільнення він назвав прикладом власної “цивілізованої поведінки”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter