Олексій Арестович написав заяву на звільнення з Офісу президента

Дата: 17 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Радник Офісу президента Олексій Арестович повідомив, що написав заяву про звільнення з посади після “принципової помилки”. Йдеться про його заяву, що російська ракета влучила в житловий будинок у Дніпрі, тому що її збили українські військові. 

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуку. 

Олексій Арестович. Фото: Громадське

Написав заяву про звільнення з посади. Хочу показати приклад цивілізованої поведінки: принципова помилка, отже, у відставку“, – зазначив він.

Арестович також оприлюднив фото своєї заяви, адресованої голові Офісу президента Андрію Єрмаку.

Фото: Олексій Арестович

І в коментарях до своєї публікації він додав: “Минулого разу, коли я пішов, через півтора місяця почалася війна. Подивимося, що буде цього разу”

Примітно, що напередодні народні депутати ініціювали збір підписів під зверненням до керівника Офісу президента з проханням звільнити Олексія Арестовича з офіційних посад у керівництві держави.

Приводом для цього була гіпотеза Арестовича, яку він висловив в інтерв’ю Марку Фейгіну, сказавши, що трагедія 14 січня в Дніпрі сталася нібито через збиття російської ракети засобами протиповітряної оборони Збройних сил України. Його коментар довелося спростовувати Міністерству оборони.

В Офісі президента задовольнили прохання Олексія Арестовича про звільнення з посади позаштатного радника.

Нагадаємо, що раніше заяви Арестовича вже викликав обурення українців. Зокрема, представники громадського сектору обурилися його висловлюванням щодо активістів, коли той заявив, що успіхи в будь-якій сфері можуть відбутися, якщо до цього не дотичні активні громадяни.

Також через заяви Арестовича про ЛГБТ-людей, яких він назвав “людьми з відхиленнями”, активісти закликали звільнити його з посади радника голови ОПУ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter