КиївПрайд вимагає звільнити Арестовича з посади через гомофобні висловлювання

Дата: 21 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Позаштатний радник голови Офісу президента Олексій Арестович вчергове опинився у центрі скандалу, назвавши ЛГБТ-спільноту “людьми з відхиленням”.

Це сталося в ефірі Школы мышления Апейрон”  19 червня.

Фото: УНН

“Я багато разів казав і не буду приховувати: до ЛГБТ я ставлюся як до людей із девіацією, тобто з відхиленням від норм поведінки. Я в цьому сенсі консерватор. Інша річ, що я точно проти їхнього переслідування.

Я вважаю, що в кожному треба передусім бачити людину. Тож до ЛГБТ я ставлюся нормально, а от до пропаганди ЛГБТ – жорстоко. Бо це пропаганда девіації, відхилення від норми, яке має конкретні негативні наслідки для суспільства. Я рішучий противник. До представників ЛГБТ я ставлюся зі співчуттям”, – заявив він.

ЛГБТ-організація КиївПрайд одразу відреагувала на заяву Арестовича у своєму інстаграмі та закликала президента України звільнити радника з посади.

“Це ми до вас ставимося зі співчуттям, бо бути гомофобним “рускім міром” в Україні – ось це і є девіація і відхилення від норми. Ми проти псевдонаукової пропаганди Арестовича”, – йдеться у повідомленні

КиївПрайд наголосив, що подібна риторика від представників влади неприпустима, якщо Україна хоче бути в Європейському Союзі.

“Подивіться як “люди з девіаціями” захищають вас, щоб ви могли записувати подібні відео у мирному місті. Ви не маєте морального права таке казати про спільноту, поки сотні ЛГБТ- людей разом з усіма захищають Україну”, – закликала організація.

Нагадаємо, що 10 червня у Києві відбулася презентація виставки “Я в Україні / Я поза Україною”. Там презентували 12 історій ЛГБТ-людей, які наразі служать у лавах збройних сил та територіальної оборони, долучаються до волонтерських ініціатив, груп парамедиків та інших добровольчих формувань.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter