Олексій Арестович отримав антипремію “Сексист року”

Дата: 18 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Колишній позаштатний радник Офісу президента України Олексій Арестович отримав антипремію “Сексист року” від кампанії “Сексизм патруль”, заснованої активістками “Гендер в деталях”. Впродовж 2022 року він неодноразово негативно висловлювався щодо ЛГБТ-спільноти та українських активістів. Крім того, Арестович потрапляв у гучні скандали через свої жарти щодо жінок.

Про це повідомляє “Гендер в деталях”. 

“Олексій Арестович (блогер, політичний діяч), який, здається, в цьому році пробіг марафон по диким та ганебним висловлюванням. Наприклад, він образився на активіст(ок) та почав їх обзивати у своїх соцмережах, а ще ляпнув, що гомосексуальність – це девіація”, – зазначає “Гендер в деталях”. 

Так, Арестович зібрав абсолютну більшість голосів та став переможцем антипремії “Сексист року”. 

Друге місце зайняв блогер Володимир Петров, який потрапив у масштабний скандал в блогосфері, опублікувавши картинку, в якій оральний секс показаний як приниження жінки. Пізніше, замість вибачень, він, опублікував ту ж саму картинку і “пожартував”, що феміністок ґвалтують батьки. 

5 канал, який випустив календар з оголеними журналістками, посів третє місце. Проєкт у медіа позиціювали як волонтерську акцію для збору коштів на підтримку армії. Після цього низка ГО та медійників виступила із заявою, в якій засудила проєкт як сексистський, і закликала відмовитися від його проведення. 

На 4 місці – гурт Kalush та виконавець Skofka, які потрапили в скандал через нову спільну пісню “Батьківщина”. Шанувальників обурили рядки: “Воля – це дівчина, що любить дім, тільки “руским” би не дала”. Такі слова викликали хвилю критики та гостру дискусію в мережі. Після цього співаки перепросили у соцмережах та намагалися пояснити справжній сенс рядків.

5 місце посів колишній гендиректор Yakaboo Іван Богдан, який сказав, що жінки купують книжки на гроші своїх чоловіків, а після цього вибачився та звільнився.

“Сподіваємося, що подібні номінації та наша рубрика #сексизм_патруль допоможуть у формуванні інституту репутації в Україні. Сподіваємося, що “героям” дійде, що сексизм – це не те ж саме, що сексуальність. І вихвалятися ним соромно та ницо”, – зазначали “Гендер в деталях”. 

Нагадаємо, що група народних депутатів запропонувала скасувати святковий день 8 березня, і замість цього відзначати День української жінки 25 лютого. Крім того, пропонують скасувати 1 та 9 травня, щоб “покінчити з нав’язаними традиціями минулої спадщини” й “усунути спадщину колоніального минулого в культурному житті й побуті”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter