“Витрачають кошти, які заробляють чоловіки”: гендиректор Yakaboo потрапив у сексистський скандал та звільнений

Дата: 29 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Гендиректора найбільшої української інтернет-книгарні Yakaboo Івана Богдана відсторонили від управління компанією після того, як він опинився в епіцентрі скандалу, пожартувавши про читачок, що “витрачають кошти, які заробляють чоловіки”.

Сексистський жарт пролунав 28 вересня під час онлайн-дискусії учасників книжкової індустрії.

Фото: Фокус

“Більше купують жінки. Як завжди, витрачають кошти, які заробляють чоловіки”, — прокоментував Богдан аудиторію платформи Yakaboo.

Спершу чоловік обмежився кількома коментарями в гілках обговорень у фейсбуку та тіктоці. Зокрема, під відео TikTok-блогерки bezkhvosta.books він пояснив свій жарт тим, що нібито згадав, в яку суму йому обходиться захоплення дружини книжками.

Згодом компанія Yakaboo випустила заяву, в якій назвала висловлювання гендиректора несумісним із цінностями, культурою та поглядами компанії. Через це вирішили відсторонити Богдана від управління.

“Іван Богдан відсторонений від управління компанією. Тимчасово функції СЕО Yakaboo виконуватиме директорка з операційної діяльності Олена Безугла. Від імені Yakaboo приносимо свої вибачення”, — йдеться в заяві книгарні.

Сам Богдан також попросив вибачення на своїй фейсбук-сторінці. 

“Хочу публічно принести всім свої щирі вибачення. Мій невдалий вислів вчора під час панельної дискусії про портрет сучасного українського читача викликав у соцмережах справедливе обурення. Я усвідомлюю, що такі формулювання неприпустимі у жодній формі та за будь-якої ситуації. Повірте, я дуже жалкую про вчорашній інцидент. Ніколи так не мислив та не маю жодних упереджень в гендерному питанні”, — написав чоловік.

Він наголосив, що він усвідомлює свою відповідальність та розуміє наслідки. 

Нагадаємо, що у 2019 році виник скандал з Yakaboo через співпрацю крамниці з російськими видавництвами, зокрема з компанією “Альпіна Паблішер”. Низка читачів почала бойкотувати книгарню та понижувати рейтинг у Google.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter