Щодо Арестовича відкрили провадження за розповсюдження ненависті до жінок

Дата: 13 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Щодо колишнього радника Офісу президента України Олексія Арестовича почали розслідування за частиною другою статті  про “Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію”. Причиною цього стали висловлювання колишнього посадовця про жінок, які обурили активісток. 

Про це розповіла нардепка Інна Совсун, яка написала заяву на Арестовича. 

Фото: Інна Совсун

Наприкінці вересня активістки Емма Антонюк і Яна Брензей звернули увагу на виступи Арестовича у “Школі мислення Апейрон”. 

Колишній радник ОП розповідав слухачам, наприклад, що “жінка на психологічному рівні собі не належить”, зізнався, що хоче “тpa***ти (жінок. – Ред.), а коли набридне… придушити нах**н”, а також переконував, що “жінка йде на службу до сатани”, щоб “менше переживати”. 

У відповідь на критику експосадовець почав переконувати, що добре удає з себе ґвалтівника на семінарах, бо має “17 років театральної діяльності”, а робить це, щоб допомогти жінкам. Ба більше, Арестович пригрозив активісткам судом. 

Нардепка Совсун, виклавши відповідь від правоохоронців, звернула увагу, що Арестович уникає публічного коментування ситуації. 

“Арестович коментує все на світі, окрім заяви на нього в правоохоронні органи, оскільки розуміє, що влип. Якщо справу доведуть до логічного завершення, це буде важливий для України прецедент, доказ, коли закон один для всіх, і безкарність — більше не норма”, – написала вона. 

Наостанок Совсун закликала громадськість контролювати хід справи. 

“Я маю відповідь від Генпрокурора, що справу передали в Київську міську прокуратуру”, – додала вона. 

Арестович поки новини щодо себе не коментував. Останнім нині на його сторінці у фейсбуку є допис, в якому поміж іншим йдеться про те, як “люди скористалися війною як виправданням всіх своїх недоліків, дурниць, слабкостей, оман і – підлості”.

Це не перший випадок, коли українці, обурені діями та словами Арестовича, вимагають правоохоронців звернути увагу на нього. Нещодавно юрист Олександр Нотевський попросив СБУ відкрити провадження щодо експосадовця, а причиною стали слова про те, що українці мотивують росіян продовжувати вторгнення тим, що “розлюднюють” їх. 

Арестович також є титулованим сексистом та гомофобом, який вірить у “пропаганду ЛГБТ”

Нагадаємо, що попри неодноразові заклики звільнити Арестовича з посади радника ОП, посаду він втратив тільки тоді, коли, коментуючи обстріл росіянами будинку у Дніпрі, припустив, що у трагедії винна українська ППО.

Арестовича звільнили за його бажанням, а сам процес звільнення він видавав за приклад власної “цивілізованої поведінки”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter