В Україні заборонили прокат кінострічок з акторами, які загрожують нацбезпеці

Дата: 04 Січня 2016
A+ A- Підписатися

Кабінет міністрів України заборонив Державному агентству з питань кіно реєструвати та видавати прокатне посвідчення на фільми, учасники яких входять у перелік людей, які загрожують нацбезпеці.

Про це повідомляє УП з посиланням на “Інтерфакс-Україна”.

Відповідне рішення закріплено постановою уряду №1143 від 2 грудня 2015 року.

Відповідно до постанови, Держкіно заборонено проводити державну реєстрацію та видавати прокатне посвідчення на фільми, сюжет яких містить популяризацію органів держави-агресора або радянських органів державної безпеки.

Крім того, цією постановою уряд збільшив розмір оплати за видачу Держагентством з питань кінопрокатних посвідчень на всі види фільмів в залежності від прав поширення з 30-170 грн до 150-850 грн.

Як відомо, у грудні Міністерство культури оновило список людей, які створюють загрозу національній безпеці України. Тепер там перебувають 83 осіб, з них багато діячів мистецтв Російської Федерації. Нині у списку знаходяться такі діячі культури як Сергій Безруков, Федір Бондарчук, Михайло Боярський, Олег Газманов, Жерар Депардьє, Лев Лещенко, Іван Охлобистін, Станіслав П’єха, Олександр Розенбаум та багато інших.

Нагадаємо, у липні 2015 року Держкомтелерадіо звернувся до Державної фіскальної служби України з проханням включити до Переліку товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, книжкові видання антиукраїнського змісту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter