В “Лефортово” Панова та Захтея змушують відмовитись від адвокатів

Дата: 07 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

Працівники російської поліції в СІЗО “Лефортово” відвідують фігурантів “справи кримських диверсантів” Євгена Панова і Андрія Захтея і просять їх відмовитися від своїх адвокатів.

Про це в Фейсбуці повідомляє адвокат Олександр Попков.

“У СІЗО Лефортово Панова і Захтея постійно відвідують оперативники і наполегливо просять відмовитися від адвокатів Дінзе і Новикова”, – написав Попков.

Підтвердження даної інформації з інших джерел поки немає.

Раніше стало відомо, що Панов і Захтей за рекомендацією адвокатів відмовляються від своїх свідчень-зізнань.

Про це повідомляла “Медуза” з посиланням на “Інтерфакс”.

Так, один з адвокатів Андрія Захтея Ілля Новіков повідомив журналістам, що, хоча в справі є його свідчення, “поточна позиція” полягає в тому, щоб не підтверджувати їх.

Інший захисник Ільнур Шарапов заявив, що Захтей не визнає провини.

Адвокат Дмитро Дінзе, який представляє інтереси Панова, заявив, що його підзахисний не заявляв “ні про яку злочинну діяльність”, а лише “підтвердив факти, що знаходився в певних точках, їздив на машині, зустрічався з людьми і збирався покинути півострів”.

Він додав, що “коли вас катують, ви під будь-яку камеру скажете що завгодно”.

В той же час Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії негайно забезпечити допуск консулів до Панова і Захтея.

Про це у себе в Twitter написала у вівторок речниця МЗС Мар’яна Беца.

“Методи окупанта не змінюються. Репресії посилюються. Вимагаємо від РФ надати негайний допуск консулів до українських громадян”, – зазначила вона.

Нагадаємо, у серпні російське МЗС повідомило, що Євгена Панова і Андрія Захтея звинувачують у підготовці терористичних актів, які нібито готувалися в окупованому Криму.

За даними правозахисників, Панова катували кілька днів, після чого він обмовив себе на відео, записаному спецслужбами.

Координатор Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник заявила, що подібні методи тортур застосовували і до Геннадія Афанасьєва, Олега Сенцова, Андрія Коломійця і Олександра Костенка.

15 серпня повідомляли, що число затриманих “у справі про підготовку диверсій” в окупованому Російською Федерацією Криму збільшилася до дев’яти осіб.

5 грудня Лефортовський суд Москви продовжив до березня термін утримання під вартою громадян України Андрія Захтея і Євгена Панова, яких Росія обвинувачує в підготовці терактів в анексованому Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter