В Україні зафіксували спалах коронавірусу в психіатричній лікарні та інтернаті для дівчат

Дата: 15 Травня 2020
A+ A- Підписатися

У Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат, що розташований у Києві, виявили 81 хворого на коронавірус. 

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко. 

Спочатку в закладі виявили хвору молодшу медсестру однієї з груп, а згодом усім вихованцям та персоналу закладу зробили ПЛР-тести. Загалом протестували 182 особи. За результатами тестів, інфіковані 53 вихованки будинку-інтернату віком від 7 до 35 років, а також 28 осіб з персоналу інтернату – 26 жінок і двоє чоловіків. Трьох працівників шпиталізували, а інша частина персоналу перебуває на самоізоляції вдома. Вихованки закладу мають задовільний стан і отримують медичну допомогу в інтернаті.

“Такі інтернати працюють у закритому режимі. Крім персоналу, їх ніхто не відвідує”, – зазначив Кличко.

Ще один спалах коронавірусу стався на Волині в психіатричній лікарні селища Олика. Там виявили 14 пацієнтів та двох медиків з коронавірусом. 

❗️НАЖИВО | 15 травняБрифінг щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції⚡️Спікер:✔️ Головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко

Опубліковано Волинська обласна державна адміністрація Пʼятниця, 15 травня 2020 р.

Як відомо, задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Однак, як стверджують експерти, не всі рішення уряду відповідають Конституції, а деякі запропоновані урядом дії щодо посилення карантину, за їхніми словами, неможливо виконати. Український уряд посилив карантин по всій країні із 6 квітня, а згодом продовжив його до 22 травня, однак з пом’якшеннями. 

У Києві, наприклад, із 12 травня відкрили непродовольчі магазини, салони краси та перукарні, парки та сквери, а нещодавно мер міста Віталій Кличко попросив Кабінет Міністрів відновити роботу столичного метрополітену з 25 травня. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter