Уряд планує продовжити карантин до 22 травня, але з пом’якшеннями

Дата: 04 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів планує продовжити дію карантину в Україні до 22 травня.

Про це повідомив очільник уряду Денис Шмигаль на позачерговому засіданні.

“Карантин буде продовжений зараз до 22 травня. Далі ми будемо дивитись, як рухатиметься пандемія у світі і як відбуватиметься коливання кривої захворюваності у нас в Україні”, – сказав прем’єр. 

Однак з 11 травня карантинні обмеження планують пом’якшити, зокрема відкриють парки, сквери, зони відпочинку, салони краси, перукарні, літні майданчики окремих кафе та ресторанів. Також дозволять оптову і роздрібну торгівлю непродовольчими товарами, роботу музеїв, бібліотек, стоматологів, аудиторів, адвокатів, нотаріусів. Під забороною залишаться зони розваг, фуд-корти, кінотеатри та дитячі зони в торговельно-розважальних центрах.

За словами Шмигаля, знімати обмеження повністю в Україні не дозволяє те, що ВООЗ продовжила дію глобального режиму надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, що задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів спочатку запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Однак, як стверджують експерти, не всі рішення уряду відповідають Конституції, а деякі запропоновані дії щодо посилення карантину, за їхніми словами, неможливо виконати. Згодом уряд посилив карантин по всій країні із 6 квітня, а потім продовжив його до 11 травня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter