В Україні за держзраду заочно засудили незаконну “суддю” Вікторію Белякову до 12 років позбавлення волі

Дата: 16 Травня 2023
A+ A- Підписатися

В Україні заочно до 12 років позбавлення волі засудили ще одну незаконну “суддю” Белякову Вікторію Миколаївну з тимчасово окупованого Криму. Суд визнав її винною у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). 

Про це інформує Центр журналістських розслідувань з посиланням на Прокуратуру Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Будівля так званого “суду”

Українські прокурори повідомляють, що в суді слідчі довели, що 2014 року засуджена зрадила присягу та перейшла працювати до окупантів.

“При “новій владі” вона обійняла посаду заступника голови незаконно створеного “Нижньогірського районного суду Республіки Крим”. Своїми діями та рішеннями зрадниця допомогла іноземній державі в переході української судової системи, що діяла в Криму, на відправлення правосуддя за законодавством РФ. Також вона спряла ставленню незаконно створених окупаційних судових органів на півострова”, – мовиться в повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що загалом за публічного обвинувачення прокуратури автономії засуджено 20 кримських держзрадників, поки заочно. Ще 328 обвинувальних актів щодо вчинення аналогічного злочину перебуває на розгляді в судах.

Нагадаємо, раніше в Україні суд ухвалив перший вирок за депортацію цивільного населення з окупованого Криму. Голову незаконного “Армянського міського суду Республіки Крим” Ларису Лихачову, яка після окупації перейшла на службу до Росії і ухвалила незаконне рішення про видворення громадянина України з частини української території, засуджено до 10 років позбавлення волі.

Українська влада анонсувала плани з деокупації Криму. Також вона неодноразово закликала громадян Росії, які незаконно оселилися в тимчасово окупованому Криму, залишити півострів, допоки є така можливість.
 
Під час саміту Кримської платформи в серпні 2022 року президент Володимир Зеленський висловив переконання у квітучому майбутньому Криму після його деокупації.
 
Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що колаборанти та зрадники в тимчасово окупованому Криму можуть пом’якшити судовий вирок, надавши цінну інформацію Силам оборони України про російські військові об’єкти та техніку на території півострова.
 
Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим оприлюднило детальну інструкцію, що робити цивільним під час бойових дій у Криму та деокупації півострова.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter