В Україні стартує марафон написання статей у кримськотатарській вікіпедії

Дата: 17 Червня 2024
A+ A- Підписатися

В Україні з 20 червня по 20 липня 2024 року розпочнеться марафон написання статей у кримськотатарській вікіпедії.

Про це виданню ZMINA повідомила громадська організація “Вікімедіа Україна”.

Автори ініціативи цим марафоном підкреслюють важливість збереження кримськотатарської мови, особливо в умовах тимчасової окупації Кримського півострова та частини Херсонської області.

Кримськотатарська мова – це не просто засіб спілкування, це невід’ємна частина культурної спадщини, ідентичності та історії. Збереження і розвиток мови є надзвичайно важливими для підтримки культурного різноманіття та самобутності кримськотатарського народу. Участь у марафоні дає можливість усім внести свій вклад у збереження рідної мови та забезпечити її розвиток для майбутніх поколінь”, – мовиться в повідомленні організаторів.

У марафоні можуть узяти участь усі охочі, хто знає кримськотатарську мову. Долучитися можуть як новачки, так і досвідчені редактори.

Для того щоб підтримати учасників, “Вікімедіа Україна” проведе вебінар, де поділиться порадами та техніками з написання якісних статей. Вебінар відбудеться 26 червня, о 19.00.

Крім того, громадська організація організує офлайн-подію, на якій зустрінуться учасниці та учасники марафону, щоб поспілкуватися та обмінятися досвідом. Дати та деталі цих заходів будуть оголошені додатково всім зареєстрованим учасникам та учасницям.

Для наступного інформування охочих просять зареєструватися за цим посиланням.

Раніше ZMINA повідомляла, що за вісім місяців роботи до Національного корпусу кримськотатарської мови внесли та опрацювали понад 800 матеріалів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter