В Україні почали тестування проєкту щодо створення персональних “соціальних карт”

Дата: 14 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Міністерство соціальної політики України запустило у чотирьох пілотних областях бета-тестування системи електронного кейс-менеджменту, тобто персональні “соціальні карти” українців.

Про це повідомили в установі. 

Фото: “Дія”

“Тепер зʼявляється електронна персональна картка людини з її соціальною історією, приблизно так само, як електронна медична картка пацієнта з історією лікування.

У медичній карті можна побачити, як лікували пацієнта, щоб повернути здоров’я. А у соціальній – які послуги надавали, щоб вивести людину зі складної життєвої ситуації”, – пояснила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Цей проєкт має покращити роботу соціальних працівників та забезпечити системний підхід до організації надання соціальних послуг людям з вразливих категорій населення чи сім’ям, які опинились у складних життєвих обставинах.

Тестування системи здійснюється у 4 пілотних областях – Вінницькій, Дніпропетровській, Полтавській та Черкаській.

Алгоритм роботи “соціальних карт” такий:

  • людина звертається за соціальною допомогою;
  • інформація про неї потрапляє до кейс-менеджера;
  • кейс-менеджер за допомогою планшета оцінює, що потрібно людині та що їй може запропонувати держава.

Все це відбувається в єдиній електронній системі.

“Маючи чітке уявлення про увесь перелік наявних у громаді ресурсів, людина зможе сама обирати соціальні послуги для вирішення своєї ситуації. Нова система допоможе найефективніше співпрацювати з кейс-менеджером та обирати найкращі рішення для виходу з кризи”, – додали в міністерстві.

Нагадаємо, що до кінця поточного року розпочнеться тестування нового застосунку “Мрія”. У ньому будуть доступні різні освітні та безпекові послуги для батьків і їхніх дітей. 

“Мрія” допоможе отримати рівний доступ до знань з будь-якого куточка світу в таких сферах. Там будуть доступні такі послуги, як розвиток і освіта, безпека та контакт із державою. Водночас використання штучного інтелекту допоможе кожній дитині будувати свою унікальну освітню траєкторію для досягнення успіху.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter