В Україні працюють над створенням аналога “Дії” для батьків та дітей: його презентують восени

Дата: 28 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Восени команда цифрової трансформації  представить новий застосунок “Мрія”. У застосунку будуть доступні різні освітні та безпекові послуги для батьків і їхніх дітей. 

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу у Верховній Раді.

Фото: Getty Image

“Ми створимо ще одну систему – українську “Мрію”. Це такий спеціальний застосунок, який підтримуватиме все, що стосується батьків і дітей, надаватиме послуги, які потрібні батькам та їхнім дітям”, – сказав Зеленський.

Він пояснив, що “Мрія” допоможе отримати рівний доступ до знань з будь-якого куточка світу в таких сферах. Там будуть доступні такі послуги, як розвиток і освіта, безпека та контакт із державою.

Водночас використання штучного інтелекту допоможе кожній дитині будувати свою унікальну освітню траєкторію для досягнення успіху.

Раніше ZMINA писала, що в травні Міністерство цифрової трансформації запустило платформу ігрового навчання “Дія.Освіта”, яка допоможе повністю опановувати нові професії з нуля безоплатно.

У застосунку можна буде пройти повний цикл здобуття професії: від проходження профорієнтованого тесту до отримання сертифіката та роботи у своєму регіоні.

На порталі є сотні освітніх серіалів щодо професій, які мають найбільший попит на ринку праці, симулятори з реальними завданнями, подкасти, вебінари, гайди. 

Нагадаємо, що спеціально для українських громадян, які вимушено переїхали до інших країн, створили застосунок “I’m Ukrainian”. За його допомогою біженці можуть знаходити необхідні послуги, варіанти для освіти або працевлаштування, а також корисні освітні курси.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter