В Україні запустили платформу “Дія.Освіта”, в якій можна опанувати нову професію

Дата: 18 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Міністерство цифрової трансформації запустило платформу ігрового навчання “Дія.Освіта”, яка допоможе повністю опановувати нові професії з нуля безоплатно.

Про це повідомили у Мінцифри.

Джерело: Мінцифри

“Через повномасштабну війну мільйони людей втратили роботу чи бізнес і змушені починати життя спочатку. Саме тому проєкт “Дія.Цифрова освіта” масштабується у платформу “Дія.Освіта”, – зазначають у відомстві. 

У застосунку можна буде пройти повний цикл здобуття професії від проходження профорієнтованого тесту до отримання сертифіката та роботи у своєму регіоні.

На порталі є сотні освітніх серіалів щодо професій, які мають найбільший попит на ринку праці, симулятори з реальними завданнями, подкасти, вебінари, гайди. 

Джерело: Мінцифри

Обличчями курсів стали експерти, відомі діячі та лідери думок. 

“Налаштуйте персоналізоване навчання, щоб здобувати нові навички нелінійно та максимально ефективно”, – закликають у міністерстві.

Для того, щоб пройти повний цикл здобуття професії,  потрібно:

  • зареєструватися та пройти профорієнтаційний тест, який визначить ваші сильні сторони та порадить ідеальну професію саме для вас;
  • подивитися освітній серіал;
  • пройти онлайн-симулятор та випробувати свої сили в новій професії;
  • отримати сертифікат;
  • знайти вакансію у своєму регіоні.

Нагадаємо, що найпопулярнішими послугами в застосунку “Дія” стали ті, що пов’язані з внутрішнім переселенням. Три найпопулярніші послуги: отримання довідки внутрішньо переміщеної особи, зміна місця проживання, скасування статусу ВПО.

Серед популярних послуг у застосунку посадовець також виокремив безоплатний обмін старих ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи та можливість купувати військові облігації. Останніх через “Дію” придбали на понад 400 мільйонів гривень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter