В РФ заарештували двох журналістів, які співпрацювали з Associated Press і Reuters

Дата: 28 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

В Росії заарештували журналістів Сергія Кареліна і Костянтина Габова, які співпрацювали з агентствами Associated Press і Reuters. Їх звинувачують в “екстремізмі” через нібито співпрацю з Фондом загиблого у в‘язниці політика Олексія Навального. 

Про це повідомило російське видання “Медуза”, а також пише видання Associated Press.

Сергій Карелін. Фото: Associated Press

28 квітня в Мурманській області заарештували відеожурналіста Сергія Кареліна, який має російське та ізраїльське громадянства, працював у кількох виданнях, зокрема в The Associated Press. Він також був оператором німецького видання Deutsche Welle.

Його звинувачують у роботі з Фондом боротьби з корупцією (ФБК). Яку саме статтю інкримінують журналісту і де він перебуває наразі, поки невідомо.

Associated Press дуже стурбоване затриманням російського відеожурналіста Сергія Кареліна. Ми шукаємо додаткову інформацію”, — йдеться в заяві AP.

Костянтин Габов. Фото: Associated Press

Як інформує “Медуза”,  27 квітня суд у Москві відправив у СІЗО Костянтина Габова, який є продюсером Reuters. Габова звинувачують в участі в “екстремістській організації” – за створення фото- і відеоматеріалів для ютюб-каналу “Навальний Live”. Видання Reuters досі не прокоментувало затримання журналіста в Москві.

У ФБК поки не коментували повідомлення про затримання Габова і Кареліна.

Медійників триматимуть під вартою упродовж щонайменше двох місяців. Їм загрожує до шести років ув’язнення за нібито “участь в екстремістській організації”. 

Журналісти заперечують свою провину.

Нагадаємо, у російському Хабаровську журналіста Сергія Мінгазова затримали за репост публікації про окупацію росіянами та вбивство українського цивільного населення в місті Буча. За це медійника можуть відправити до в’язниці на 10 років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter