В Україні до 12 років в’язниці засудили кримського “суддю” Ігоря Гаврилюка

Дата: 26 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Суд в Україні заочно засудив до 12 років позбавлення волі за звинуваченням у держзраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України) колишнього суддю міського суду Феодосії Автономної Республіки Крим, який у 2014 році перейшов працювати в незаконне формування. 

Про це інформує пресслужба Прокуратури Автономної Республіки Крим та м. Севастополь.

У повідомленні мовиться, що прокурори автономії довели в суді, що у 2014 році український суддя зрадив присязі на вірність народу України та перейшов на службу до незаконно створеного “Феодосійського міського суду Республіки Крим” на посаду “судді”. Згодом він обійняв посаду так званого “голови суду” у цьому незаконному формуванні.

Слідчі вказують, що засуджений надавав допомогу представникам держави-окупанта у переході судової системи України, що діяла на території півострова Крим, на відправлення правосуддя відповідно до законодавства РФ. .

В інформації Прокуратури АРК не вказано ім’я та прізвище судді, проте чиновник, який не був уповноважений розмовляти з медіа та захотів залишитися анонімним, повідомив Крим.Реалії, що йдеться про Гаврилюка Ігоря Івановича (Gavriliuk Igor Ivanovich, Havryliuk Ihor).

ZMINA надіслала засудженому запит про коментар. 

Відомо, що наразі на розгляді у судах знаходиться 64 обвинувальні акти, скерованих прокуратурою автономії стосовно колишніх суддів АР Крим та м. Севастополя за фактом державної зради (ч.1 ст. 111 КК України). 

Кримінальні провадження порушено, зокрема, щодо таких незаконних “суддів” на півострові: Євгена БорисенкаМаксима СичаНадії ШкольноїОльги МорозкоМарини НікіщенкоІгоря Бражника, Ігоря ЯнінаАндрія КулішоваГанни ТімофєєвоїВіктора МожелянськогоМихайла СоболюкаНадії ДвірникГанни РедькоІрини КагітіноїЕдуарда БєлоусоваДениса ДіденкаОльги ГуріноїОлексія Тихопоя, Андрія КулішоваСергія ІвановаІрини ЄрохіноїЕдуарда ПікуляЛюбові Ломанової, Олега Абалакова, Володимира Бондарева, Ніни Шестакової, Олександра Сінані, Антоніни Курської, Михайла Білоусова

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter