В Україні судитимуть ексголову “Сімферопольського районного суду” Сергія Іванова

Дата: 25 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Прокуратура Автономної Республіки Крим передала до суду обвинувальний акт стосовно так званого голови незаконного “Сімферопольського районного суду Республіки Крим”.

Про це інформує пресслужба відомства

Українські слідчі кваліфікували дії обвинуваченого як державну зраду за ч. 1 ст. 111 КК України. 

Повідомляється, що до окупації півострова обвинувачений обіймав посаду судді Центрального районного суду міста Сімферополя, присягнувши на вірність народу України 2014 року. З початку тимчасової окупації він погодився на посаду “голови” незаконно створеного “Сімферопольського районного суду Республіки Крим”.

“Обвинувачений надавав допомогу представникам держави-окупанта в переході судової системи України, що діяла в Криму, на ведення правосуддя за законодавством РФ і сприяв окупаційним органам влади в придушенні спротиву окупації півострова з боку кримчан”, – мовиться в повідомленні.

У кримській прокуратурі вказують, що чоловік також ухвалив незаконне рішення в справі про адміністративне правопорушення і призначив стягнення у вигляді штрафу в розмірі 10 тисяч рублів.

“Таким чином, своїми діями та рішеннями обвинувачений сприяв становленню та зміцненню окупаційних судових органів на півострові й надавав допомогу представникам іноземної держави в проведенні підривної діяльності проти України”, – пояснили в прокуратурі автономії. 

Представник прокуратури, який не був уповноважений розмовляти з медіа, повідомив “Крим.Реалії“, що йдеться про Іванова Сергія Сергійовича (Ivanov Sergei Sergeevich, Ivanov Serhii). Публічних коментарів обвинуваченого наразі немає.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

За словами начальника відділу Прокуратури АРК Єгора Реброва, станом на грудень 2021 року прокуратура здійснювала процесуальне керівництво у 294 кримінальних провадженнях за фактами державної зради. Кримінальні провадження порушено, зокрема, щодо таких незаконних “суддів” на півострові: Євгена БорисенкаМаксима СичаНадії ШкольноїОльги МорозкоМарини НікіщенкоІгоря Бражника, Ігоря ЯнінаАндрія КулішоваГанни ТімофєєвоїВіктора МожелянськогоМихайла СоболюкаНадії ДвірникГанни РедькоІрини КагітіноїЕдуарда БелоусоваДениса ДіденкаОльги ГуріноїОлексія Тихопоя, Сергія Іванова та Едуарда Пікуля.      

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter