В окупованому Донецьку на 27 років за ґрати відправили військовополоненого азовця Артема Синельникова

Дата: 16 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Так званий верховний суд “ДНР” незаконно засудив полоненого азовця Артема Синельникова до 27 років ув’язнення за нібито жорстоке поводження з цивільними та навмисне вбивство.

 Про це повідомляє слідком РФ.

Артем Синельников. Скриншот відео

Синельников проходив військову службу за контрактом у роті оперативного призначення НГУ, бригаді “Азов”. Разом з побратимами став на захист Маріуполя під час повномасштабного вторгнення РФ, а в травні 2022 року потрапив у полон до окупантів, які судили його за фальшивими звинуваченнями.

Зокрема, так зване слідство стверджує, що з 28 лютого до 15 березня 2022 року мінометний розрахунок у складі командира Тараса Білика (позивний Біл), Романа Гладія (позивний Кеп) і Артема Синельникова перебував на бойовій позиції поряд з вулицею Флотська. Звідти вони начебто зробили  щонайменше 40 мінометних пострілів з БМ-37 у напрямку маріупольського аеропорту. Російські слідчі звинуватили українських захисників у нібито руйнуванні цивільної інфраструктури та вбивстві двох мирних жителів.

За це незаконний суд визнав Синельникова винним у жорсткому поводженні з цивільним населенням (ч. 1 ст. 356), в умисному вбивстві, скоєному групою осіб з мотивів політичної та ідеологічної ненависті (ч. 2 ст. 33, пп. “а”, “е”, “ж”, “л” ч. 2 ст. 105 КК РФ), та засудив до 27 років ув’язнення в колонії суворого режиму.

Побратим Артема 40-річний Роман Гладій загинув наприкінці березня в Маріуполі. Роман – ветеран АТО / ООС. Був командиром міномета. 27-річний Тарас Білик загинув у бою у квітні 2022 року, під час оборони Маріуполя. Протягом чотирьох місяців військовослужбовець вважався зниклим безвісти. Батько Тараса Сергій також військовослужбовець. 

Тіла обох захисників вдалося повернути та поховати лише у вересні 2022 року. 

Нагадаємо, що за схожим обвинуваченням 11 вересня 2024 року окупанти на 24 роки відправили за ґрати українського військовослужбовця Олександра Маловичка

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter