В Одесі під час повітряної тривоги була зачинена частина укриттів: міськрада обіцяє розібратися в ситуації

Дата: 12 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Увечері 11 серпня, під час повітряної тривоги та балістичного удару, в Одесі виявили, що кілька укриттів були зачинені. Зокрема, місцеві телеграм-канали повідомили про те, що громадяни не змогли потрапити до модульного укриття в парку Перемоги, а також до сховища, яке розташоване на пляжі “Дельфін”. Заступниця Одеського міського голови Ганна Позднякова прокоментувала цей інцидент, висловивши повне розуміння невдоволення місцевих мешканців і запевнивши, що ситуацію ретельно досліджуватимуть.

Про це пише “Суспільне. Одеса”.

Зачинене укриття, пляж “Дельфін”. Олександра Новосел

“Телеграм-каналами поширюється інформація про закриті як мінімум два модульні укриття під час останньої повітряної тривоги. Повністю поділяю обурення анонімних авторів – це неприпустимо… У цих телеграм-каналах розповсюджується інформація про те, що укриття належать КП “Сервісний центр”. Інформація дійсності не відповідає. Тим не менше випадок потребує реакції від місцевої влади, і вона буде”, – наголосила посадовиця Позднякова.

Крім того, 11 серпня мешканці також не змогли скористатися укриттям на пляжі “Дельфін”, оскільки телефонний номер, зазначений на його дверях, не відповідав.

Як повідомили в Повітряному командуванні “Південь”, у неділю в області пролунав вибух: російська армія випустила балістичну ракету по Одещині 11 серпня. Ймовірно, регіон атакували ракетою “Іскандер-М”.

Раніше ZMINA писала, що в лютому цього року на порталі “Дія” зʼявилася нова послуга – мапа укриттів і можливість повідомити, якщо вони зачинені. Однак інформації про укриття в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях у застосунку не буде з міркувань безпеки.

Нагадаємо, що 1 червня 2023 року, близько 3-ї години ночі, під час тривоги люди не змогли сховатися в підвалі поліклініки в Деснянському районі Києва, тому що вхідні двері були зачинені. Між будинками пролунав вибух, у результаті біля поліклініки загинули дві жінки й дитина, ще четверо осіб отримали травми різного ступеня тяжкості. Усі вони прийшли до укриття. Сторож Вадим Мошкін вважається відповідальним за відчинення дверей під час тривоги.

У липні цього року Деснянський районний суд Києва визнав сторожа поліклініки № 3 Деснянського району Києва винним у залишенні в небезпеці, що призвело до смерті трьох людей. Йому призначили чотири роки вʼязниці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter