У “Дії” зʼявилася мапа укриттів: там можна повідомити, якщо бомбосховище зачинене

Дата: 08 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

На порталі “Дія” зʼявилася нова послуга – мапа укриттів і можливість повідомити, якщо вони зачинені. Однак інформації про укриття в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях у застосунку не буде з міркувань безпеки.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Фото: Михайло Федоров

“Розширюємо функціонал “Дії”. Тепер у застосунку в сервісі “Незламність” можна знайти інтерактивну мапу з найближчим укриттям і повідомити, якщо воно зачинене, оцінити його, залишити відгук. Відгуки передають до органів місцевого самоврядування. Якщо щодо певного укриття будуть негативні відгуки чи воно зачинене, місцева влада відреагує і розв’яже проблему”, – зазначив він. 

Він додав, що також у застосунку можна буде дізнатися про:

  • рейтинг укриття
  • адресу
  • скільки людей уміщує
  • доступ до укриття
  • вид

Крім того, можна буде побачити фотографію того, у якому стані укриття. 

Користувачі можуть завантажити адреси укриттів свого регіону, аби знайти їх у випадку, якщо не буде інтернету. 

Директор департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Віктор Вітовецький пояснив, що різниця між мапами у застосунку і тими мапами, що були до цього і  викладалися на сайтах місцевого самоврядування, в тому, що раніше мапи були менш достовірні, тобто можна було бачити і ті укриття, що не у належному стані або зачинені.

Нагадаємо, що наприкінці січня цього року Міністерство внутрішніх справ України скасувало норму, яка забороняла допуск тварин в укриття. Однак вони можуть перебувати там лише разом із власниками, крім того, тварин необхідно розміщувати в окремих приміщеннях або відокремлених місцях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter