МВС скасувало вимогу, яка забороняла допуск домашніх тварин в укриття

Дата: 27 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Міністерство внутрішніх справ України скасувало норму, яка забороняла допуск тварин в укриття. Однак вони можуть перебувати там лише разом із власниками, крім того, тварин необхідно розміщувати в окремих приміщеннях або відокремлених місцях.

Про це йдеться в наказі Міністерства внутрішніх справ України.

Джерело: nashkiev.ua

Відповідний наказ внесли до Єдиного реєстру державних нормативних актів та опубліковано в Офіційному віснику України від 25 січня (№ 9, ст. 570). Згідно з документом, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко наказав внести зміни до “Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту”.

“Ще в грудні юристи UAnimals звернулись до керівництва МВС із пропозицією змінити й оновити наказ міністерства від 2018 року із застарілою нормою. Нам відповіли, що міністерство починає працювати над вирішенням проблеми. І от сьогодні із Офіційного вісника України стало відомо, що Міністерство внутрішніх справ скасувало норму про недопуск тварин в укриття!”зазначають зоозахисники UAnimals.

Власники тварин мають не залишати своїх домашніх улюбленців без нагляду, створити для них необхідні умови, дотримуватися санітарно-гігієнічних і ветеринарних норм і правил, а також контролювати, щоб тварини не псували майно та не становили загрози для інших людей.

Окремо вказується, що домашні тварини, які “можуть становити небезпеку для життя чи здоровʼя людей”, повинні бути на повідках, а собаки, що внесені до Переліку небезпечних порід собак, – у намордниках.

Наказ набув чинності з дня його офіційного опублікування, тобто 25 січня поточного року.

Нагадаємо, 14 грудня минулого року, під час ракетної атаки на Київ, двох дітей – 11-річну Сашу та 12-річного Богдана – не пустили до шкільного укриття. Причиною стало те, що діти були з собакою. Зрештою школярі разом з собакою побігли шукати інше сховище, коли над ними збили ракету. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter