У Києві під час ракетного обстрілу дітей не пустили до шкільного укриття, бо ті були з собакою

Дата: 15 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

14 грудня, під час ракетної атаки на Київ, двох дітей – 11-річну Сашу та 12-річного Богдана – не пустили до шкільного укриття. Причиною стало те, що діти були з собакою. Зрештою школярі разом з собакою побігли шукати інше сховище, коли над ними збили ракету. 

Про це на своїй фейсбук-сторінці розповіла журналістка Тетяна Даниленко.

Фото: Тетяна Даниленко

“Минулого року батько Саші та Богдана Юрій Овчинніков загинув у Запорізькій області у складі ССО “Азов”. А сьогодні під уламками російської ракети прямо в Києві ледве не загинули його діти. Їх просто не пустили в укриття школи №40 (Святошинський район)”, – розповіла Даниленко.

Охоронець прогнав школярів, оскільки ті були з собакою Айкою породи мальтіпу та відмовилися лишати її на вулиці. 

Поки діти бігли шукати інше сховище, над ними збили ракету. 

Мати Саші та Богдана була впевнена, що вони у безпеці, оскільки ті телефонували їй, перебуваючи біля укриття. 

“Коли дівчинка подзвонила вже в істериці, бо страшно злякалася, мама Любов змушена була раніше йти з роботи, щоб заспокоїти Сашу та Богдана і розібратися в ситуації. Директор запевнила, що інакше діяти школа не могла, мовляв, раптом в інших школярів алергія на собак. Приїхала поліція, в якої мама прямо запитала, хто був би винен, якби з дітьми сталося непоправне. Правоохоронці розводять руками”, – зазначила журналістка. 

Випадок трапився саме у тому місці, куди її чоловік прийшов 24 лютого 2022 року, аби стати добровольцем. 

Тим часом після розголошення цієї інформації у соцмережах у поліції все ж відреагували.

“Своїми діями охоронець залишив дітей в небезпеці під час можливого обстрілу. Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 135 Кримінального кодексу України — залишення в небезпеці”, – зазначили там.

Нагадаємо, на початку червня суд міста Києва відправив під варту на два місяці охоронця медичного закладу, де знаходилось укриття, до якого не змогли потрапити люди. Внаслідок цього двоє жінок та дитина загинули. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter