В Іспанії затримали чоловіка, який у прямому ефірі торкнувся сідниць репортерки

Дата: 14 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Іспанська поліція затримала чоловіка за підозрою в сексуальному насильстві над журналісткою. Він торкнувся сідниць репортерки, коли та вела прямий ефір у місті.

Про це пише The Guardian.

Так, репортерка Іса Баладо вела прямий ефір для каналу Cuatro про пограбування в Мадриді. Тим часом чоловік, який проходив повз, торкнувся її сідниць і запитав, на якому телеканалі вона працює.

Журналістка відповіла, що вона в прямому ефірі й продовжила працювати.

Проте ведучий Начо Абад перебив Ісу, запитавши, чи дійсно цей чоловік торкнувся її сідниць. Тоді Начо сказав навести камеру на чоловіка. Репортерка запитала перехожого, чи обов’язково йому було торкатися її сідниць, щоб запитати, на якому каналі вона працює. Чоловік намагався заперечити свої дії, а жінка нагадала, що вона зараз працює в прямому ефірі.

Перш ніж піти, чоловік ще раз торкнувся волосся журналістки.

Відео інциденту поширилося в інтернеті, викликавши обурення в іспанців. В соцмережах навіть зʼявився гештег #SeAcabó (все кінчено) під яким користувачі публікували свої думки про інцидент.

На відео відреагувала і міністерка з питань рівності Іспанії Ірен Монтеро. Вона наголосила, що дотики без згоди – це різновид сексуального насильства й це не має залишатися безкарним.

Міністерка з питань праці й друга віцепрем’єр-міністерка Іспанії Йоланда Діас закликала покарати чоловіка за його вчинок.

“Мачизм і Мачизм – прояв сексизму в щоденній культурі, який полягає у чоловічому домінуванні над жінками та зверхньо-зневажливому ставлені до них. призводить до того, що журналісти страждають від подібних сексуальних насильств, а агресори залишаються нерозкаяними перед камерою”, – заявила вона.

Компанія Mediaset Espana, якій належить канал Cuatro, також стала на захист репортерки.

Нагадаємо, що понад половину українських представниць медійної сфери різною мірою переживали досвід насильства чи дискримінації на роботі з боку колег. Серед тих, хто зазнавав утисків чи насильства, були такі досвіди:

  • 68 жінок вказали психологічне насильство;
  • 49 – сексизм;
  • 30 – кар’єрну дискримінацію;
  • 16 – сексуальні домагання;
  • 1 – економічне насильство.

Серед тих, хто стикався з такою проблемою, більшість не зверталася по допомогу до будь-кого. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter